Diari Més

Successos

Passen a disposició judicial 9 detinguts per desembarcar 700 quilos d'haixix al Perelló

Els presumptes traficants, detinguts fa dos dies a Barcelona, havien aconseguit fugir de la Guàrdia Civil amb llanxa i, fins i tot, nedant

Fardells d'haixix escampats per la platja del Pont de l'Àliga després de l'arribada dels agents de la Guàrdia Civil.

Passen a disposició judicial 9 detinguts per desembarcar 700 quilos d'haixix al PerellóACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Nou persones detingudes pel frustrat desembarcament de 716 quilos d'haixix a la platja del Pont de l'Àliga, al terme municipal del Perelló, al Baix Ebre, el passat mes de maig, han passat a disposició del jutge de Tortosa encarregat de la investigació aquest dijous al matí. Segons han confirmat fonts coneixedores del cas, agents de la Guàrdia Civil van practicar les detencions fa dos dies a Barcelona i han traslladat els presumptes traficants als jutjats de Tortosa, on encara continuen prestant declaració. L'operació, que es troba sota secret de sumari, està relacionada amb el rocambolesc intent d'entrada d'haixix des del mar a través de l'esmentada platja del Perelló la matinada del 21 de maig de 2016. Tot i que la Guàrdia Civil va aconseguir avortar l'operació, decomissant 23 fardells d'aquesta substància, tots els participants van aconseguir fugir amb la llanxa mar endins i, fins i tot, nedant.

Els traficants van ser sorpresos en plena tasca de descàrrega dels fardells d'haixix després que l'equip del Servei Integral de Vigilància Exterior (SIVE) de l'institut armat detectés una embarcació de deu metres amb motors fora borda navegant pel litoral a poca velocitat i fent moviments poc convencionals. Quan els agents van arribar a la platja, un punt habitual d'entrada d'haixix de la costa de l'Ebre, van trobar un grup de persones a peu de platja descarregant els fardells, empaquetats i numerats, des de la llanxa a un vehicle que tenir el maleter obert. Després d'adonar-se de la presència de la Guàrdia Civil, un grup de traficants va fugir amb la llanxa a mar obert i la resta ho va fer nedant, aprofitant la foscor en una zona de costa escarpada, abandonant tant els fardells com el vehicle. L'operatiu de recerca posterior dels fugitius, per al qual es van arribar a mobilitzar embarcacions del Servei Marítim Provincial de l'institut armat, no va tenir èxit.

tracking