Diari Més

Mobilitat

Els trens de la R15 tindran servei alternatiu per carretera entre Flix i Móra la Nova per obres

Els treballs, realitzats per Adif, es desenvoluparan entre el 25 i el 27 de febrer

Usuaris d'un tren aturat entre Flix i Móra per una avaria d'electrificació a la línia esperen que els vinguin a rescatar per poder continuar el viatge el 18 de juliol del 2016. Pla general

Renfe, R15, passatgers, rescat, avaria, evacuació, trenACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Adif executarà, del 25 al 27 de febrer, obres de millora a la infraestructura en el trajecte Ascó-Móra la Nova de la línia d’ample convencional Barcelona-Móra la Nova-Saragossa. Per aquest motiu s’ha programat, durant aquests dies, un servei alternatiu per carretera entre Flix i Móra la Nova pels trens de la R15.

Concretament els trens que disposaran del servei alternatiu seran el de Saragossa 20.15h - Móra la Nova 23.16h els dies 25 i 26 de febrer; el de Móra la Nova 09.20h – Saragossa 12.12h el 26 de febrer; el de Móra la Nova 05.30h – Saragossa 08.23h i el de Riba-roja d’Ebre 6.07h - Estació de França 09.25h el 27 de febrer. Aquest últim tren iniciarà el seu recorregut a Móra la Nova. Els viatgers de Riba-roja, Flix i Ascó seran traslladats per carretera fins a la seva destinació.

L’objectiu de les obres que es duran a terme en la infraestructura és reduir una limitació temporal de velocitat existent en aquest punt. Concretament, els treballs consisteixen en la renovació de via en un tram de 198 m emplaçat entre dos túnels en el trajecte Ascó-Móra la Nova.

Perquè el servei es vegi el menys afectat possible, Adif ha programat aquesta actuació ampliant la franja nocturna de manteniment durant les nits de dissabte 25 a diumenge 26 i de diumenge a dilluns dia 27. En la primera nit es treballarà en un tram de 108 m i durant la segona en els 90 metres restants.

Les operacions prèvies consistiran, entre d’altres, en l’aixecament d’elements de via (carril i travesses), la retirada de balast i treballs en sistemes d’electrificació i instal·lacions de seguretat i comunicacions.

Posteriorment, es muntaran els nous elements de via (carril i travesses) i nou balast (capa de pedra que sustenta la via). Per a garantir els òptims paràmetres geomètrics de les instal·lacions es duran a terme operacions d’anivellament i perfilat de la via amb maquinària especialitzada, es faran comprovacions del correcte estat de la catenària i la reposició dels sistemes de seguretat i comunicacions.

La darrera fase d’aquests treballs, sense afectació al servei, consistirà en operacions complementàries en les instal·lacions.

tracking