Diari Més

Policial

Intervenen més de 281.000 euros ocults en un vehicle a Sant Carles de la Ràpita

El conductor del vehicle no va acreditar la procedència dels diners, que superava el límit legal de tinença en efectiu

El conjunt de diners localitzats a l'interior del vehicle.

Intervenen més de 281.000 euros ocults en un vehicle a Sant Carles de la RàpitaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Agents de la Guàrdia Civil han intervingut, a Sant Carles de la Ràpita, 281.887 euros que es trobaven ocults a l'interior d'un vehicle, sense que el seu conductor pogués acreditar la legal procedència del mateix.

El vehicle es va detectar a l'àrea de servei del Baix Ebre de l'autopista AP-7, durant un control policial rutinari que va tenir lloc la tarda del 17 de febrer. El turisme havia aixecat les sospites dels agents per realitzar diverses maniobres brusques i dubitatives quan s'aproximava als mateixos, per la qual cosa es va procedir a la identificació del vehicle i el seu conductor.

Una vegada identificat, el conductor continuava evidenciant nerviosisme, de manera que es va procedir al registre del vehicle i de l'equipatge. Al seu interior es va localitzar una maleta de mà i una caixa tancada i segellada, amb diversos paquets embolicats en paper blanc i film transparent que contenien al seu interior una gran quantitat de bitllets d'euros de diferent valor. Després d'aquesta troballa es va procedir a un registre més exhaustiu del vehicle, i es va acabar localitzant, a sota dels seients davanters, una bossa que contenia cinc paquets de bitllets de 50 euros.

En localitzar un total de 281.887 euros, i que el conductor del vehicle no en pogués aportar la procedència legal ni disposés de la corresponent declaració de moviments de mitjans de pagament, els agents van procedir a la intervenció dels diners. Aquests es van ingressar en un compte a la disposició de la Comissió per a la Prevenció del Blanqueig de Capitals del banc d'Espanya, i es va denunciar a l'infractor per infringir la Llei 19/1993 sobre mesures de prevenció del blanqueig de capitals, a més de lliurar, aquest, mil euros en concepte de supervivència establert per aquesta Llei.

També es va trobar una caixa amb diners embolicats a l'interior.

Intervenen més de 281.000 euros ocults en un vehicle a Sant Carles de la RàpitaGuàrdia Civil

tracking