Diari Més

Estabilitzat l'incendi de Tortosa

S'han cremat 35 hectàrees

Detall d'uns matolls de vegetació cremant en l'incendi del Coll de Rajolers de Tortosa. Imatge del 19 de gener de 2017 (Vertical)

Foc, Bombers, focus, Tortosa, incendi, Coll RajolersBombers de la Generalitat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Bombers de la Generalitat han donat per estabilitzat, a les 11.46 hores, l’incendi que, des d’aquesta matinada, afecta el terme municipal de Tortosa, a la zona del Coll de Rajolers.

Els Bombers, que tenen desplaçades a la zona quarantena dotacions entre les quals hi ha 4 unitats del GRAF (Grup d’Actuacions Forestals), i quatre mitjans aeris (un helicòpter bombarder, un helicòpter de comandament i dos avions de vigilància i atac) han estat treballant sobretot a la zona del barranc de l’Espluga, on hi ha la cua-flanc esquerre de l’incendi, per evitar que amb el canvi de vent (ara bufa de mestral però està previst que canvi a llevant) s’obri per aquesta zona, per on tindria més potencial per avançar.

Com a mesura preventiva s’ha desallotjat una persona amb mobilitat reduïda d’un xalet de la zona de Font de Quinto. A més, 7 veïns han marxat dels seus masos per voluntat pròpia. Cap persona ha resultat ferida.

Fins al lloc s’han desplaçat 17 patrulles dels Mossos d’Esquadra, 4 vehicles del cos d’Agents Rurals, efectius de la Policia Local i dues ambulàncies del SEM (Sistema d’Emergències Mèdiques) amb caràcter preventiu. També s’hi han desplaçat el tècnic de Protecció Civil a les Terres de l’Ebre i un tècnic de l’Ajuntament de Tortosa, per donar suport a les tasques de logística i coordinació.

Segons les darreres informacions provisionals dels Bombers de la Generalitat, el foc hauria afectat 35 hectàrees de vegetació.

tracking