Diari Més

El primer festival de cinema turístic de Catalunya i l'Estat es promociona a Madrid

El certamen se celebrarà a Tortosa entre el 31 de maig i 3 de juny

Foto de família durant la presentació del festival terres Catalunya - INTERNATIONAL ECO & TOURISM FILM a Fitur, a Madrid, aquest 19 de gener de 2017

festival, Fitur, cinema, documentals, Tortosa, turisme, certamenACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El festival Terres Catalunya - International Eco & Tourism Film s'ha presentat aquest dijous a Fitur, la Feria Internacional de Turismo de Madrid. Aquest és el primer festival de la seva categoria que es fa a Catalunya i a l'Estat Espanyol, i neix amb el partenariat d’Art&Tur, Festival Internacional de Cinema Turístic de Portugal, que aquest 2016 ha celebrat la seva IX edició. El certamen se celebrarà a Tortosa del 31 de maig al 3 de juny i està liderat per l'empresa ebrenca Filmsnòmades. El termini d’inscripció de pel·lícules en les diferents categories acaba el proper 30 de març i l'organització informa que les inscripcions avancen a bon ritme.

La presentació del festival s'ha fet a l'estand de Terres de l'Ebre de Fitur. El nou certamen compta amb el suport de l'Ajuntament de Tortosa, l'Agència Catalana de Turisme i la Diputació de Tarragona. La iniciativa té també el suport de diferents empreses turístiques de les Terres de l'Ebre. L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ha destacat que el certamen servirà per projectar Tortosa i les Terres de l'Ebre, però que neix, també, amb vocació de país perquè és únic a Catalunya i a l'Estat.

En l'acte de presentació s'han donat a conèixer els membres del jurat d'aquesta primera edició del certamen, que està integrat per experts en cinema i turisme de diferents nacionalitats, amb una clara voluntat de donar una major projecció internacional al festival. Es tracta de Swen Waterreus, professor en gestió de turisme a la Universitat de Ciències Aplicades Inholland d'Amsterdam; Dorothée Adam, responsable de comunicació audiovisual del president francès durant els últims anys i autora de diversos documentals i produccions corporatives de turisme i sostenibilitat; Alejandra Medina, directora d’una agència xilena especialitzada en màrqueting de destins turístics; George Pessis, president del Festival Internacional Deauville Green de desenvolupament sostenible que se celebra a la ciutat francesa de Deauville; Kymisha Carey, industrial nord-americana que ha treballat al departament d'Energia dels EUA en el desplegament de la tecnologia d'hidrogen; Hugo Marcos, vice-President d’Aptur, l'Associació Portuguesa de Turismologia i director d’Art&Tur - International Tourism Film Festival; i la periodista i realitzadora ebrenca Joana Pardos, que actualment és la directora del programa de TV3 El Foraster, i que ha treballat en la realització de documentals televisius per al programa Thalassa.

El certamen té tres competicions: Comunicació Turística, destinada a produccions audiovisuals de promoció turística; Documentals, dedicada a l’exploració de la realitat i la promoció de l’experiència del viatge, posant especial èmfasi en el respecte pel medi ambient i la biodiversitat; i Comunicació Corporativa, dedicada a les peces comunicatives sorgides d’organitzacions (institucions, ONG, empreses) que tracten temàtiques relacionades amb el desenvolupament sostenible. La vessant més professional també es reforçarà amb el 'Terres Lab', una plataforma de debat i treball, que es farà coincidint amb les jornades de projecció del festival.

tracking