Diari Més

Denúncia

Animalistes denuncien a la Generalitat la desencaixonada d'un bou a les festes d'Amposta

Actyma reclama l'obertura d'un expedient sancionador als organitzadors perquè «l'animal va ser colpejat amb pals llargs»

La desencaixonada del bou cerril denunciada per Actyma a la Delegació Territorial del Joc i d'Espectacles a les Terres de l'Ebre.

La desencaixonada del bou cerril denunciada per Actyma a la Delegació Territorial del Joc i d'Espectacles a les Terres de l'Ebre.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Associació Contra la Tortura i el Maltractament Animal (Actyma) ha presentat una denúncia davant la Delegació Territorial del Joc i d'Espectacles a les Terres de l'Ebre pel suposat maltractament que va patir un bou «cerril» durant el seu desencaixonament el passat 21 d'agost en el marc de les festes majors d'Amposta.

L'entitat animalista acusa els organitzadors i controladors de l'espectacle, la Penya Taurina l'Afició i la comissió de bous, d'haver incomplert la Llei 34\/2010 que regula les festes tradicionals amb bous, demanant que se'ls obri un expedient sancionador.

Concretament, addueixen que durant l'espectacle es van utilitzar pals llargs –de fins a tres metres de llargada- contra l'animal amb l'objectiu de colpejar-lo i increpar-lo. Un fet, recriminen, que no hauria preocupat als controladors de l'espectacle pel fet que, al tractar-se d'un bou «cerril» o salvatge, després de l'espectacle acaba a l'escorxador.

tracking