Diari Més

La falta de treballadors al jutjat penal de Tortosa obliga a arxivar causes perquè prescriuen

El sindicat UGT assegura que els funcionaris pateixen «sobrecàrregues de treball» i que aquest fet també es produeix al Vendrell i a Amposta

pla general de la façana principal dels jutjats de Tortosa.

La falta de treballadors al jutjat penal de Tortosa obliga a arxivar causes perquè prescriuenACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El sindicat UGT ha tornat a denunciar la manca de mitjans que està patint el personal del jutjat penal número 1 de Tortosa. Segons el sindicat, aquest òrgan judicial de la capital ebrenca acumula «una llarga història de patiment i reconeixement per la sobrecàrrega de treball». Fins al mes d'agost d'enguany, la UGT ha quantificat en 80 els assumptes que han prescrit sense ser jutjats o sense executar-ne les sentències. La causa, assegueren, és la falta de recursos humans adequats en aquest tribunal, una situació que es repeteix a Amposta i el Vendrell. En un comunicat, el sindicat denuncia que la situació es produeix cada any i qüestiona que es dugui a terme una tutela judicial «efectiva». La UGT considera que la posada en marxa de la nova Oficina Judicial de Tortosa ha arribat dues dècades tard i «no ha fet més que incrementar els costos i alentir la gestió en perjudici dels usuaris».

El sindicat ha explicat que també a Amposta i al Vendrell es reprodueix la mateixa situació que a Tortosa. Segons la UGT, la «poc acurada redistribució de la feina» a Amposta, i la falta de recursos humans, va comportar una atac d'ansietat a una les de treballadores el passat dilluns. La dona va haver de ser evacuada en ambulància. També aquest divendres una altra treballadora hauria patit una situació similar.

tracking