Diari Més

Cultura

Dotze riberenques afronten el dificil art d'explicar contes

El consell comarcal de la Ribera d'Ebre ha format com a contacontes a persones procedents del món educatiu i del lleure

Bienve Borràs impartint una de les classes del curs de contacontes.

Dotze riberenques afronten el dificil art d'explicar contesCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El passat cap de setmana va finalitzar el curs de contacontes que al llarg de cinc setmanes s'ha impartit sota l'organització de les àrees de Joventut i el Servei d'Informació i Atenció a les Dones del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre. La formació, de 20 hores de durada, s'ha dut a terme els matins de dissabte i hi han assistit 12 alumnes, el màxim disponible, amb perfils professionals vinculats al món de l'educació i el lleure, a més de tècniques de biblioteca.

Encara que pot sembla que contar un conte és una cosa senzilla, quan s'aprofundeix en aquest món es fa evident la importància de la posada en escena, del cos, de la respiració, del to de veu, de les timideses que afecten al que explica el relat. Durant el curs, les alumnes s’han endinsat en la narració oral, a través dels conceptes de comunicació i oralitat, treballant d'una manera pràctica nocions com els accents en un text, els silencis, l'escolta del públic..., i experimentant i ampliant les possibilitats expressives a través fonamentalment del propi cos i la veu.

El curs l'ha impartit Bienve Borràs, actriu, professora de teatre i contacontes, a més de membre de l'equip docent de l'Escola de Teatre i Circ d'Amposta. Es tracta d'un espai formatiu en arts escèniques acceptat, el passat mes de setembre, com a membre de l'Associació Catalana d’Escoles de Teatre (ACET), posant finalment les Terres de l'Ebre al mapa de les formacions professionals escèniques de Catalunya.

Posar-ho en pràctica

Les alumnes posaran en pràctica els seus coneixements i aniran a explicar un conte en una escola o biblioteca de la Ribera d'Ebre.

tracking