Diari Més

El Pinell de Brai

Agricultura destinarà 195.000€ a la retirada de canonades malmeses

Seran traslladades de les obres del regadiu al Pinell de Brai a un abocador autoritzat durant el desembre

Les canonades que es retiraran, amb la consellera d'Agricultura, Meritxell Serret, al Pinell de Brai.

Meritxell Serret, El Pinell de Brai, Agricultura, canonadesACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Departament d'Agricultura destinarà 195.000€ per la retirada d'unes canonades malmeses procedents de les obres de regadiu que es van fer al Pinell de Brai i que, després de molts anys, seran traslladades a un abocador autoritzat durant aquest mes. L'anunci l'ha fet la consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret, durant una visita que ha realitzat aquest dissabte a la Terra Alta.

El reg del Pinell de Brai, executat en dues fases, es va iniciar el 1993 i va acabar el 1997. Des que es va posar en servei, es van detectar un seguit de mancances que han obligat a fer noves actuacions entre el 2003 i el 2006.

En les actuacions es van substituir unes canonades de fibrociment per unes de fosa. Les canonades de fibrociment es van reservar per si podien ser utilitzades en un futur però avui en dia el fibrociment està prohibit i el Departament les retirarà de la zona per portar-les a un abocador. Serret ha manifestat que «amb aquesta actuació, Agricultura dóna resposta a una reivindicació històrica del municipi».

Visita a la Terra Alta

En la visita a la Terra Alta, la consellera ha visitat la Catedral del vi del Pinell de Brai, un celler cooperatiu modernista, obra de l'arquitecte Cèsar Martinell, que l'any que ve farà cent anys. Serret ha visitat La Fatarella, on ha inaugurat la 18a edició de la Festa de l'Oli i Mostra de Productes Artesanals i Tradicionals.

tracking