Diari Més

Camarles

El semen i el telèfon 112, claus per desmuntar una violació

La fiscal retira l’acusació en saber que les mostres no coincidien i en sentir la gravació d’emergències

Imatge de la sala de vistes de la secció quarta de l'Audiència Provincial on va tenir lloc el judici.

El semen i el telèfon 112, claus per desmuntar una violacióMoisés Peñalver

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La representant del Ministeri Fiscal, Patricia Nieto, retirarà l’acusació d’agressió sexual contra un veí de Camarles, al qual sol·licitaven una pena de nou anys de presó per un delicte d’agressió sexual. La vista oral es va celebrar a l’Audiència Provincial de Tarragona, on tribunal, defensa i acusació pública van quedar sorpresos per la reacció de la víctima i per altres proves aportades, com és la gravació d’una trucada al 112 per part de la víctima.

La dona, veïna del carrer Quaranta-quatre de Camarles, va declarar en el jutjat d’Instrucció número 2 de Tortosa que l’agressor era un amic que havia anat a casa seva a sopar i veure una pel·lícula. A la seva declaració inicial i a l’atestat policial que consten al sumari va quedar constància que a les tres de la matinada, el processat li va proposar mantenir relacions sexuals.

Segons el relat dels fets de les conclusions provisionals anteriors a la retirada d’acusació, la va agredir amb un cop de puny, li va tapar la boca i la va agredir sexualment. La presumpta víctima va trucar al 112 en el moment en què l’acusat perpetrava la suposada agressió sexual. Tres són els fets que han posat en dubte la versió de l’agredida: en primer lloc, la gravació realitzada pel servei d’emergències del 112, ja que si realment és produïa un acte violent, a l’arxiu sonor es pot comprovar un to normal i una conversa pròpia de parelles. Un segon fet va aixecar les sospites de la fiscal Nieto: va ser la negativa a declarar la víctima, que s’acollia a l’article 416 de la Llei d’Enjudiciament Criminal que revela la dispensa de l’obligació a declarar quan el processat té un vincle de parella. Llavors, quedava clar que la negativa a declarar en la vista oral estava fonamentada en una relació de parella que inicialment es va negar. En preguntar a l’agredida per què va dir que no era el seu company sentimental, ella va declarar que ho havia fet per «ràbia».

Així que va mentir, escriu la representant de la Fiscalia. I, finalment, una tercera prova va aixecar certs dubtes sobre el que havia passat aquella matinada a Camarles. En el moment dels fets, el detingut va accedir a donar el seu semen com a prova per realitzar una comparativa amb el trobat a la dona. Aquí arriba una tercera sorpresa en el cas: les mostres no coincidien, ja que pertanyien a un altre home, circumstància que la víctima va dir que no recordava. Aquestes circumstàncies, unides a la negativa a declarar en judici de la dóna, han motivat la retirada d’acusació. La segona part del cas serà saber si s’iniciarà un procediment per fals testimoni i, també, si el processat, que ha estat a presó per aquest cas, presentarà alguna reclamació.

tracking