Diari Més

Medi Ambient

La UE no sap l'estat actual de la descontaminació de Flix malgrat pagar-la en un 80%

Ho reconeix responent una interpel·lació de l'eurodiputat Francesc Gambús sobre l'aturada de les obres

Ercros i administracions es donen un any més per trobar empreses que s'instal·lin a Flix

Ercros i administracions es donen un any més per trobar empreses que s'instal·lin a FlixACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Comissió Europea ha admès que desconeix l’estat actual d’execució de les obres de descontaminació de l’embassament de Flix després de més de sis anys des del seu inici i que, actualment, es troben aturades.

Així ha respost la Comissió Europea a les preguntes presentades per l’eurodiputat català Francesc Gambús, després de reclamar una anàlisi concreta de la situació de la descontaminació del pantà i dels aqüífers propers.

Les obres de descontaminació han estat finançades en un 80 % amb fons de la Unió mitjançant el Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) i el Fons de Cohesió. Malgrat que, segons la Comissió, a 31 de desembre de 2014 s’havia executat el 71,76 % de tota la quantitat pressupostada, les institucions europees desconeixen a dia d’avui la informació detallada sobre les obres. I recorda que, en aquest sentit, correspon al Govern espanyol l’aplicació de la normativa europea i, per tant, informar-ne a la CE.

En la pregunta presentada, l’eurodiputat de l’EPP, el grup majoritari a la cambra europea, va recriminar que les obres de descontaminació es troben sense finalitzar a l'espera de decidir si s'amplien els treballs, com demanen diversos estudis de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i el Centre Superior d'Investigacions Científiques (CSIC). La Comissió ha al·legat que és responsabilitat de l’Estat espanyol donar una solució a aquesta situació i aplicar la normativa de la UE.

Fa pocs dies, Francesc Gambús va fer arribar una altra pregunta a la Comissió Europea per reclamar a les institucions europees que intervinguin per exigir a Ercros la descontaminació dels terrenys a Flix i demanar que estudiïn el cas per investigar si s’ha infringit la normativa ambiental de la Unió.

tracking