Diari Més

Judicial

El cas del pescador que va voler treure profit de la troballa de fardells d'haixix acaba en acord

Un pescador va trobar droga al mar va engegar una investigació per falsificació de moneda, drogues, amenaces i grup criminal

Els fardells trobats al mar es trobaven a la Cala Maria de l'Ampolla.

Guió de cinema negre amb dotze protagonistes en un cas judicialACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La troballa de quasi una tona de haixís per part d’un pescador a l’Ampolla ha derivat en un cas judicial complex que té fins i tot visos d’un guió cinematogràfic. Les defenses de dotze acusats per delictes contra la salut pública, amenaces, falsificació de moneda i integració en grup criminal han arribat a una conformitat amb la petició del fiscal, que frega els 80 anys de presó i els 12 milions d’euros de multa. Els fets que el fiscal reflecteix en les seves conclusions provisionals s’originen l’any 2010 i quan la Comandància de la Guàrdia Civil de Tarragona va interceptar una falsificació de moneda i documents públics que es detectava mitjançant una intervenció telefònica autoritzada per un jutge de Tortosa.

La falsificació es realitzava a Gran Bretanya, d’on sortien bitllets de 50 euros de curs no legal que eren distribuïts a la província de Tarragona, per un dels acusats, S.P.J., d’origen britànic, en connivència amb un compatriota que els portava des del seu país. D’aquesta manera es va aconseguir introduir una petita quantitat de bitllets falsos a establiments de l’Ametlla de Mar. Les converses telefòniques van derivar en un segon cas de tràfic d’estupefaents amb F.L.E. (a qui se li van obrir un cas judicial diferent i que no pertany al grup d’acusats) i amb K.B., que adquirien i distribuïen haixix. Aquest últim actuava junt amb els dos súbdits anglesos, fent negocis de compravenda d’aquesta droga en petites quantitats amb un valor que superava en poc els 800 euros. X.B.P., un altre dels acusats en aquest cas un pescador de les Terres de l’Ebre, va localitzar al fons del mar de la Cala Maria de l’Ampolla diversos fardells d’haixix.

Segons consta a les conclusions provisionals de la representant del Ministeri Fiscal, amb seu a Reus, el pescador va voler treure benefici d’aquella troballa. Així que va buscar un comprador, que va resultar ser J.B.B., ja condemnat per tràfic de drogues prèviament, qui es va encarregar de dirigir l’operació per rescatar del mar aquella droga. En aquell rescat va participar també J.M.T, J.A.M.D. i J.L.B.V. que es van unir als anteriors per fer immersions i recuperar la droga. El haixix recuperat era traslladat a una finca de la localitat de Tivissa. Un registre posterior va descobrir 850 quilos d’aquesta substància en la citada parcel·la. El preu a què arribaria en el mercat il·lícit aquesta droga era d’1.244.400 euros.

Els anteriors processats van contactar amb un altre dels implicats J.F.P.P., al que van encarregar trobar comprador per la droga. Així apareixien en escena C.P.G. i M.A.S.F., qui es va mostrar interessat a adquirir el haixix. Després d’aquestes «negociacions» es produeixen diferents amenaces entre alguns acusats, fins i tot mostrant amb pistola. En un dels moments de confusió, J.L.B.V. va trucar la policia local de l’Ametlla que, al seu temps, va avisar la Guàrdia Civil de Tarragona que va enviar agents que van detenir als homes. Una intervenció de la Unitat d’Activitats Subaquàtiques de la Guàrdia Civil va descobrir cinc fardells de drogues més en el fons del mar en la zona que van actuar els delinqüents. Els fets, que ja no seran jutjats en haver-hi conformitat, són qualificats de delictes de falsificació de moneda, contra la salut pública, amenaces i integració en grup criminal. Es demanen penes que arriben als 80 anys de presó i multes de més de 12 milions d’euros.

tracking