Diari Més

Medi Ambient

Un eurodiputat català reclama que la CE intervingui en la descontaminació d'Ercros a Flix

L'independent Francesc Gambús també demana a la Comissió Europea que investigui si hi ha hagut incompliments de la normativa ambiental

Ercros i administracions es donen un any més per trobar empreses que s'instal·lin a Flix

Ercros i administracions es donen un any més per trobar empreses que s'instal·lin a FlixACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'eurodiputat català Francesc Gambús, (integrat en el grup majoritari, EPP) ha elevat una reclamació a la Comissió Europea perquè garanteixi el compliment de les resolucions ja adoptades en l'àmbit europeu i que obligarien a l'empresa Ercros, que ha anunciat que abandona la seva activitat a Flix, a descontaminar els terrenys que actualment ocupa.

Un exemple de la normativa europea aplicable, segons Gambús, és una resolució que va aprovar el Parlament Europeu fa dues setmanes sobre la política de reindustrialització europea en vista dels recents casos de Caterpillar i Alstom, en què s'exigeix clarament a les empreses que «descontaminin les plantes tancades, en un termini raonable, facilitant vies de recuperació per a les autoritats locals».

Gambús ha recordat que la Comissió ha de complir aquest mandat del Parlament Europeu i ha exigit que prengui part en l'assumpte de descontaminació dels terrenys de Flix davant l'empresa Ercros.

A través de diverses preguntes parlamentàries, l'eurodiputat ha assenyalat que «en mostres d'aqüífers subterranis, s'han detectat concentracions de mercuri de 68 ppb (quan el límit considerat acceptable és d'1,5) i altres contaminants que multipliquen per centenars o milers els límits que marca la legislació vigent».

Així mateix, Gambús ha reclamat a la Comissió Europea que estudiï el cas particular de la descontaminació de Flix per investigar si s'ha infringit la normativa ambiental de la Unió.

tracking