Diari Més

Ports renovarà l'embarcador de Tortosa per potenciar les activitats al riu Ebre

S'invertiran 88.000 euros en la reforma del moll que inclourà la instal·lació de punts d'aigua i llum per a les embarcacions

Pla obert de la tinent d'alcalde d'Urbanisme, Meritxell Roigé; el gerent de Ports, Joan Pere Gómez; el responsable de Ports a la Catalunya Sud, Enric Martínez; i l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, a l'embarcador de Tortosa, aquest 31 d'octubre de 2016. (Ho

embarcador, Ports, Tortosa, inversió, Joan Pere Gómez, MollACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ports de la Generalitat invertirà 88.000 euros en la renovació de l'embarcador de Tortosa. Les obres, que es licitaran aquesta setmana, s'iniciaran després de Reis i s'enllestiran en dos mesos. L'obra, que aquest dilluns ha presentat el gerent de Ports, Joan Pere Gómez, renovarà tot el paviment de l'embarcador, la rampa d'accés de les embarcacions, es senyalitzarà i s'il·luminarà. A més, s'elevarà el moll en 30 centímetres per evitar inundacions i es donarà continuïtat al passeig fluvial de la vora del riu. L'actuació també inclou la instal·lació de punts d'aigua i llum per a les embarcacions i que permetrà potenciar l'ús esportiu i lúdic del riu Ebre en aquest embarcador. Des que es va traslladar el Club de Rem a la base nàutica de Campredó, el moll havia quedat pràcticament en desús i requeria una actuació urgent perquè la part més baixa s'estava descalçant per les erosions de les corrents d'aigua.

L'Ajuntament de Tortosa havia demanat al nou gerent de Ports una actuació d'urgència a l'embarcador que estava molt malmès per la pròpia erosió de les corrents. Això, tal com ha explicat l'alcalde Ferran Bel, havia provocat un descalçament del moll en la seva part més baixa. Amb tot, Ports de la Generalitat ha plantejat un projecte més ambiciós al consistori amb una inversió de 88.000 euros i que permetrà tornar a «dotar de vida» aquest embarcador.

Com ha explicat el gerent de Ports, Joan Pere Gómez, l'actuació dotarà de serveis a les embarcacions, com punts d'aigua i de llum, amb l'objectiu de potenciar l'ús esportiu i lúdic del moll. Per aquest fet s'instal·laran norais per amarrar els vaixells i noves defenses per evitar que els vaixells topin amb el cartell del moll. L'objectiu és potenciar els esports nàutics que es desenvolupen amb caiacs, piragües, rem.

L'alcalde, que ha agraït la sensibilitat i implicació del gerent de Ports, ha detallat que van a fer més atractiu i compatible amb els usos lúdics i esportius l'embarcador. A més, també permet donar continuïtat al passeig fluvial a peu de riu que, en un futur, el consistori vol que arribi fins a la Universitat.

El gerent de Ports ha visitat l'embarcador acompanyat de l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel; la tinent d'alcalde d'Urbanisme, Meritxell Roigé; i el responsable de Ports a la regió Sud, Enric Martínez.

tracking