Diari Més

SANITAT

Les ambulàncies de les Terres de l'Ebre desconvoquen la vaga indefinida

La concessionària del transport sanitari proposa canvis en les condicions laborals i la prestació del servei que els treballadors debatran en dues assemblees

imatge d'arxiu d'una ambulància del SEM.

Les ambulàncies de les Terres de l'Ebre desconvoquen la vaga indefinidaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La vaga indefinida del transport sanitari de les Terres de l'Ebre que havia de començar aquest dimarts ha quedat aturada després de les últimes negociacions entre els treballadors, la regió sanitària i l'empresa concessionària –la unió temporal d'empreses Egara-La Fuente-. L'empresa ha fet una proposta per redefinir les condicions laborals i la prestació del servei que, tot i no coincidir plenament amb les exigències sindicals, es valora com a "positiva i important". Els detalls es donaran a conèixer un cop s'hagi explicat, i o bé aprovat o bé rebutjat pels treballadors, en les dues assemblees convocades per aquest dimarts i aquest dimecres, al vespre. També s'ha acordat amb Egara-La Fuente, la regió sanitària de les Terres de l'Ebre, el Servei d'Emergències Mèdiques (SEM) i el CatSalut, la creació d'una Taula de Seguiment de les bases funcionals, un organisme per controlar el desenvolupament dels plecs d'acord de l'adjudicació del servei i els compromisos de l'empresa.

La setmana passada es va celebrar un segon acte de mediació al Departament de Treball amb els representants sindicals dels treballadors del transport sanitari de les Terres de l'Ebre. En la primera reunió l'empresa concessionària no va voler escoltar les peticions dels sindicats i es va enrocar en desmuntar la primera vaga convocada, que s'havia de fer alguns dies alterns de mes d'octubre, al·legant un defecte de fons i de forma en la sol·licitud. Aquest enfrontament va portar els sindicats a convocar una vaga indefinida, a partir d'aquest dimarts 25 d'octubre, que també ha quedat desconvocada pels bons resultats de les reunions que s'han fet en les últimes setmanes i perquè la concessionària del servei, l'UTE Egara-la Fuente, ha ofert alguns canvis que han aconseguit rebaixar la tensió.

tracking