Diari Més

Cas Castor

El jutge del Castor ordena que un únic advocat defensi les dues acusacions particulars del cas

El magistrat decideix que sigui el lletrat de la primera afectada que es va personar en la causa qui representi les acusacions

Plataforma marítima del projecte Castor, davant de la costa del Sénia.

El PSC reclama un calendari per al desmantellament del magatzem de gas CastorACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jutge d'Instrucció número 4 de Vinaròs, a Castelló, que investiga les presumptes irregularitats en la tramitació de la concessió del projecte d'emmagatzematge de gas Castor, ha ordenat que les dues acusacions particulars personades en la causa actuïn «sota una mateixa direcció lletrada».

El magistrat va acceptar, el novembre de 2015, que una veïna d'Alcanar, al Montsià, i una de l'associació Arca Ibérica es personessin en el cas Castor però ja els va demanar en aquell moment que designessin un sol advocat i un sol procurador. Les parts van recórrer a l'Audiència Provincial de Castelló la qual va estimar parcialment la petició i va acordar que fossin les parts afectades qui designessin una única defensa, un advocat i un procurador. Però davant la falta d'entesa, i expirat el termini per donar una resolució, el jutge ha determinat que sigui l'advocat de la veïna d'Alcanar qui representi les dues acusacions. El magistrat del cas Castor argumenta que la clienta de l'advocat escollit va ser la primera en personar-se en el procediment. El jutge vol evitar que la falta d'acord entre les acusacions particulars dilati el procediment.

En l'auto, el magistrat assenyala que l'ordre d'actuació de les acusacions sota la mateixa representació es dóna des d'un «criteri objectiu i estrictament temporal», d'acord amb l'article 113 de la llei d'Enjudiciament Criminal i per evitar «dilacions indegudes i garantir el dret dels afectats».

tracking