Diari Més

Tribunals

Jutgen un gestor d'Amposta per prometre 'papers' a estrangers

Quatre afectats afirmen en la vista oral que van entregar 24.000 euros

Imatge d'arxiu d'un judici.

Jutgen un gestor d'Amposta per prometre 'papers' a estrangersACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un gestor d’Amposta, J.I.S., s’enfronta a un delicte de falsificació de document mercantil que el fiscal Ignacio Monreal sol·licita per a ell. El representant del Ministeri Públic ha retirat l’acusació d’estafa, pel que demanava tres anys i mig de presó, perquè no va quedar acreditat l’engany previ. En les seves conclusions també aplica una atenuant de la pena sol·licitada per la dilació entre que es van produir els fets –entre 2006 i 2007– i la data de la vista oral, que va tenir lloc el passat 6 d’octubre. La vista oral va ser en algun moment confusa, ja que els quatre estrangers denunciats van arribar a confondre conceptes mercantils, com rebuts o xecs i això va provocar que no es tingués una idea clara de com i les quantitats que es van pagar presumptament al gestor. D’altra banda, el fet que requerissin traducció algun d’ells va complicar encara més l’interrogatori, tant del fiscal, com de l’acusació particular i la defensa.

El president de la Segona Secció de l’Audiència Provincial de Tarragona, Àngel Martínez, on es va fer la vista oral, també va intentar aclarir aquests conceptes amb una clara dificultat. Aquesta imprecisió dels denunciants, que afirmaren que van arribar a pagar fins a 24.000 euros al gestor a canvi de l’obtenció de permisos de residència és amb molta probabilitat el motiu de la reducció de la petició, ja que no ha quedat acreditat aquest «desplaçament del patrimoni» dels afectats.

En el relat dels fets, el fiscal afirma que «les gestions per a l’obtenció dels permisos mai van arribar a fer-se». En fracassar les gestions, el gestor –presumptament– va entregar dos xecs als perjudicats per valor de 12.000 euros, que alguns dels damnificats va reconèixer que va rebre. Però, aquests documents bancaris, signats per l’acusat amb la seva pròpia signatura estaven associats al compte corrent d’una empresa (clients d’ell) i per tant, falsos. D’aquí la petició del fiscal per falsificació.

tracking