Diari Més

Successos

Investigat l'exalcalde de Rasquera per cultivar marihuana en finques agrícoles

També es van investigar sis homes en la mateixa localitat per la troballa d'una altra plantació

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d'Esquadra investiguen l'exalcalde de Rasquera, a la Riberad'Ebre,Bernat Pellisa, pel cultiu de plantes de marihuana en una finca agrícola de la seva propietat. Pellisa és un dels sis investigats –a més d'un altre veí del municipi que va ser detingut, posat en llibertat posteriorment i citat a declarar al jutjat de Gandesa- arran d'una operació policial contra el conreu de cànnabis en terrenys rústics de la zona el passat divendres.

Amb el suport d'un helicòpter, els agents van detectar en total 200 plantes en diferents propietats, 150 de les quals concentrades a la finca de l'únic detingut. Per la cinquantena restants, disperses en diverses finques, els Mossos investiguen sis persones més, entre les quals l'exalcalde, que no han estat detingudes però que seran citades pel jutge de Gandesa per un suposat delicte contra la salut pública. Dimarts passat, segons ha reconegut a través de Twitter, l'exalcalde ja va declarar a la comissaria dels Mossos de Móra d'Ebre com a suposat responsable d'haver conreat«dotze plantes».

Defensor de legalitzarel cànnabis

Reconegut defensor de la legalitat del consum de cànnabis i del seu conreu, durant el seu mandat Pellisa va impulsar un projecte de plantació de cànnabis amb l'objectiu de reactivar l'economia del poble i obrir el debat sobre la legalització.Després d'una consulta popular que no va aconseguir l'àmplia majoria esperada, qüestionada per diverses administracions i estaments judicials, la idea de la plantació de marihuana –impulsada juntament amb una associació cannàbica barcelonina- es va acabar desestimant.

Apartat actualment de la vida política institucional, Pellisa continua però vinculat a la batalla jurídica i política per aconseguir la legalització i regularització del consum de marihuana. De fet, el passat mes de juliol va ser l'encarregat de defensar des de la tribuna del Parlament la ILP que obre la regulació d'associacions de consum cànnabis. Una iniciativa que serà tramitada per la Cambra després de comptar amb el vist-i-plau de tots els grups, excepte el PP. Aquest dijous, Pellisa ha acompanyat el tuit on ha volgut clarificar que no se l'ha detingut amb el hashtag«hipocresiapolítica».

La plantació de marihuana estava amagada entre un camp d'oliveres.

Detingut un veí de Rasquera per cultivar 150 plantes de marihuanaCedida

tracking