Diari Més

Deltebre

La JNC confia en la direcció executiva del PDC pel nou nom del partit

L'organització ha celebrat a Deltebre el seu Consell Nacional

El diputat de CDC al Congrés i alcalde de Tortosa, Ferran Bel, cloent el Consell Nacional de la JNC a Deltebre.

PDC, Sergi Miquel, Deltebre, Lluís Soler, nom, JNCACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Joventut Nacionalista de Catalunya deixa en mans de la direcció executiva del PDC el nom del partit. En el Consell Nacional de l'organització celebrat aquest dissabte a Deltebre, uns 200 joves militants han debatut la qüestió del nom del nou partit sense acabar de prendre un posicionament clar. «La conclusió és que deixem que la direcció executiva del partit treballi i nosaltres decidirem quan se'ns pregunti», ha assenyalat el secretari general de la JNC, Sergi Miquel. Segons Miquel, l'organització té «tota la confiança del món» amb la direcció perquè desenvolupin diverses propostes per acabar opinant quan se'ls demani. L'acte ha comptat amb la participació de l'alcalde de Deltebre i membre de la direcció nacional del PDC, Lluís Soler, i del diputat al Congrés i alcalde de Tortosa, Ferran Bel.

Després que el nom de Partit Demòcrata Català no fos acceptat, la proposta de la formació ha estat Partit Demòcrata Europeu Català. Ara, la nova denominació està pendent de resposta del Ministeri de l'Interior, que ha de dir si l'accepta o no. Soler, membre de la direcció nacional, ha explicat que «els obstacles que posa el Ministeri són anacrònics»i ha afirmat que no són «propis d'un estat democràtic».

Altres qüestions de debat

Miquel ha detallat que durant el Consell s'han debatut altres qüestions, com la col·legiació dels advocats o què suposa la revolució digital de les start-ups en l'àmbit europeu. Un dels altres temes que s'ha posat a debat ha estat com hauria de ser la regulació del 'burkini' per no portar a una «doble victimització de la dona», segons ha explicat el secretari general de la JNC.

tracking