Diari Més

Medi Ambient

El Delta de l'Ebre recupera l'agret, una falguera aquàtica extingida a Catalunya

Les plantes les ha produït el Jardí Botànic de la Universitat de València a partir de material genètic deltaic conservat

Un moment de la plantació

El Delta de l'Ebre recupera l'agret, una falguera aquàtica extingida a CatalunyaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

«L'agret ha tornat a casa». Aquesta ha estat la frase més repetida i celebrada, aquest dimarts al matí, al jardí de l'Ecomuseu delta de l'Ebre, a Deltebre, mentre s'han replantat alguns exemplars d'una petita falguera aquàtica arribats des de València. La planta, anomenada agret,estava extingida en estat salvatge a Catalunya, iha estat recuperada pel Jardí Botànic de la Universitat de València i pel Centre de Conservació d'Espècies d'Aigua Dolça de la Generalitat Valenciana, que han produït plantes d'agret a partir de material genètic d'origen deltaic que es conservava.

El projecte de recuperació s'ha allargat vint anys. L'agret era molt comú als camps d'arròs on els pagesos el consideraven una «mala herba». La seva reducció i extinció es va produir als anys setanta amb l'aplicació«massiva»d'herbicides en aquest cultiu. L'últim exemplar salvatge d'agret es va trobar en un camp de l'Ampolla, al Baix Ebre,a principis dels anys noranta.

tracking