Diari Més

Arqueologia

Es consoliden diversos habitatges al poblat ibèric de l'Assut de Tivenys

El Grup de Recerca Seminari de Protohistòria i Arqueologia de la URV hi ha realitzat una excavació

Membres del grup d'investigació treballant en l'excavació.

Es consoliden diversos habitatges al poblat ibèric de l'Assut de TivenysCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Grup de Recerca Seminari de Protohistòria i Arqueologia (GRESEPIA) de la URV ha realitzat la dissetena campanya d’excavacions arqueològiques al poblat ibèric de l’Assut, situat a Tivenys (Baix Ebre), entre el 22 d’agost i el 9 de setembre. Han treballat en les excavacions un grup de 14 persones formats per estudiants d’Història i del Màster d’Arqueologia de la URV i llicenciats.

El director de les excavacions i professor d’Història Antiga de la URV, Jordi Diloli, ha explicat que aquest cop les actuación s’han centrat en consolidar els habitatges adjacents a l’estructura defensiva del jaciment, que es trobava molt deteriorada. Dioli ha apuntat que amb l’arranjament i recuperació d’aquests edificis “el poblet será més intel·ligible pels visitants”. El director també ha avançat que l’Ajuntament de Tivenys demanarà suport al Consell Comarcal del Baix Ebre per instal·lar rètols explicatius en alguns punts del jaciment durant aquest 2016.

Per altra banda, també s’han dut a terme excavacions que han confirmat quina era l’entrada del poblat i que consistía en un fortificat. A més, també han trobat una peça de bronze molt petita que representa un cavallet, una troballa molt important que encara no saben ben bé que és, tot i que el director de les excavacions assegura que “es podría tractar d’un penjoll”. Dioli ha explicat que en la propera campanya continuaran excavant aquesta zona per tal de trobar restes de la porta d’entrada.

El jaciment ibèric de l’Assut va estar ocupat ininterrompudament des del segle VII fins a l’I abans d’ara i compta amb una complexa estructura defensiva en forma de cremallera, de la qual encara se’n conserva una torre circular i murs de fins a tres metres d’alçada. Ocupa una superfície de més de 4.000 metres quadrats, bona part de la qual encara no està excavada.

tracking