Diari Més

Religió

El Vaticà 'fulmina' Salinas

Cessa el bisbe de Mallorca, que va ser bisbe de Tortosa durant 15 anys, per una suposada relació amb la seva secretària

Xavier Salinas, en una imatge d'arxiu.

El Vaticà 'fulmina' SalinasACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Vaticà ha cessat el bisbe de Mallorca, Xavier Salinas, després d’una suposada relació amb la seua secretària. El prelatva ser bisbe de la diòcesi de Tortosa entre els anys 1997 i 2012.El menorquí Sebastià Taltavull, bisbe auxiliar de Barcelona, liderarà provisionalment l’església de Mallorca després que el Vaticà fulminés Xavier Salinas per la conducta mantinguda amb la seva secretària particular, segons va avançar el Diari de Mallorca. Taltavull dirigirà la diòcesi fins que el Papa nomeni un substitut. Salinas serà destinat molt probablement a València, com a número tres del cardenal Antonio Cañizares i bisbe auxiliar.

Una rebaixa de categoria que confirmaria el malestar de Roma pel mal generat amb l’enfrontament amb el marit de la secretària, segons el rotatiu balear. Les acusacions de trencar el seu matrimoni catòlic han estat claus per a la destitució, que encara no és oficial. El relleu es produiria dissabte amb una missa d’acció de gràcies on s’acomiadarà Xavier Salinas. El trasllat del bisbe es farà públic hores abans, segons el rotatiu. Seguint la fórmula tradicional, la Santa Seu ho anunciarà com si fos una renúncia del prelat.

Salinas i Sonia Valenzuela, que va ficar al seu equip amb un càrrec rellevant, es van intercanviar unes aliances amb el nom de l’altre gravat, segons es va informar el mes de desembre passat. Portava l’anell amb el nom de la seva col·laboradora, i ella portava el seu amb les lletres'Javier'. Pel que sembla, la visitava d’amagat al seu domicili i era coneguda a tota l’illa com 'la nòvia del bisbe'.

tracking