Diari Més

Mobilitat

Demanen extremar precaució per la presència de maquinària agrícola a les carreteres

Trànsit concentra la seva a la zona del delta de l'Ebre per la collita de l'arròs, però també afecta a la verema o l'avellana

Els tractors i les maquines agrícoles circulen per les carreteres secundàries, principalment.

Demanen extremar precaució per la presència de maquinària agrícola a les carreteresACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Servei Català de Trànsit (SCT) ha demanat aquest dimecres als conductors que extremin la precaució quan circulin per carreteres secundàries, especialment del Delta de l'Ebre, per la presència de maquinària agrícola durant la collita de l'arròs.

L'SCT demana extremar la precaució a la xarxa viària durant la temporada de collita (verema, avellana, arròs, etc.), ja que suposa la circulació sobretot per carreteres secundàries d'un elevat nombre de maquinària agrícola que pot provocar afectacions viàries.

Davant les dimensions d'aquest tipus de vehicles i la velocitat reduïda a la qual transiten, l'SCT alerta de l'augment de la presència i recomana als usuaris que redueixin la velocitat a les vies afectades, especialment als trams de menys visibilitat, amb l'objectiu d'evitar accidents amb víctimes i xocs posteriors.

També s'insta a mantenir la distància de seguretat entre vehicles i a maniobrar amb precaució en casos d'avançament, tenint en compte les característiques d'aquests vehicles.

A més, per a una convivència respectuosa i segura a la carretera, es demana als conductors que mantinguin l'atenció durant la conducció, que adoptin comportaments responsables i cívics i que evitin actituds impacients al volant quan comparteixin l'espai viari amb els tractors.

D'altra banda, els conductors d'aquesta maquinària agrícola, per evitar incidències, han de portar la senyalització lumínica específica del vehicle durant la circulació per les vies d'ús públic, tant de dia com la nit, per ser vistos, disposar també de miralls retrovisors per poder comprovar constantment la presència altres vehicles i circular amb la màxima atenció i prudència.

És important circular a una velocitat que permeti controlar el conjunt de la maquinària i reduir-la en revolts i, a més, convé recordar que només es poden transportar persones als seients homologats, mai als remolcs.

Concretament, a la xarxa viària de les Terres de l'Ebre es demana extremar la precaució durant la recollida d'arròs al Delta de l'Ebre, atès que suposa una presència elevada de maquinària agrícola, tractors amb remolc i màquines segadores de dimensions grans.

Aquesta campanya comença demà dijous 1 de setembre i es prolongarà fins al 20 d'octubre.

Es preveu que el període d'afectació es prolongui fins a mitjan octubre, malgrat que aquest fet depèn de les condicions meteorològiques.

Les vies per les quals circularan els transports agrícoles i que es veuran afectades pels treballs de recollida de l'arròs són: N-340 (variant d'Amposta), C-12, TV-3454, TV-3454a,T-340, TV-3409, TV-3451, TV-3401, TV-3403, TV-3404, TV-3405, TV-3406 i TV-3408.

tracking