Diari Més

Terres de l'Ebre

S'enfronten a més de sis anys de presó per intentar desembarcar 1.300 quilos d'haixix al Delta

Els nou acusats, tots de nacionalitat espanyola, també podrien fer front a una multa de 21 milions d'euros

S'enfronten a més de sis anys de presó per intentar desembarcar 1.300 quilos d'haixix al Delta de l'Ebre

S'enfronten a més de sis anys de presó per intentar desembarcar 1.300 quilos d'haixix al Delta de l'EbreACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La fiscalia sol·licita sis anys i nou mesos de presó i una multa de 21 milions d'eurosper nou individus que pretenien desembarcar més de 1.300 quilos d’haixix al Delta de l’Ebre el febrer del 2012. Segons la fiscalia, prèviament els acusats, d’entre 28 i 39 anys i de nacionalitat espanyola, van contactar amb persones del nord d’Àfrica perquè els enviessin una embarcació amb un carregament de droga. La llanxa,una embarcació semirígida, de marca i model desconeguts, sense matrícula ni distintiu d’identificació ide 10 metres d’eslora,va salpar del Marroc la tarda del 19 de febrer, però aquella mateixa nit va quedar embarrancada a la sorra d’una platja de la desembocadura de l’Ebre.

En tenir coneixement dels fets els acusats es van traslladar en unes altres embarcacions fins a la zona per tal de recollir el fardells d’haixix. Els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Civil, però, els van poder detenir ‘in fraganti’ i comissar més d’una tona de droga valorada en 7,5 milions d'euros. El judici arrencarà el 26 de setembre a l’Audiència de Tarragona.

Segons el ministeri fiscal, els acusats es van conxorxar per portar a terme actuacions de tràfic de drogues amb la finalitat d’obtenir un benefici econòmic. El seu pla, afegeix la fiscalia, passava per establir contacte amb persones que els enviessin per via marítima la droga, la qual introduirien mitjançant les platges de la costa tarragonina, on havia de produir-se el desembarcament de fardells d’haixix. Per aquest motiu, pretenien emprar diversos vehicles i embarcacions.

Per portar a terme aquestes operacions i establir contacte amb els responsables de l’enviament, els acusats disposaven de dos dispositius GPS, d’un telèfon via satèl·lit i de diverses targetes SIM.La Guàrdia Civil i els Mossos d’Esquadra anaven seguint els passos dels acusats i van acabar intervenint. Els acusats Pablo Z.P., Pau C.M., Agustín F.N., Adán G.M., Daniel A.S., Jonatan S.O., Enrique C.E., Carlos A.C. i Francisco C.M., d’entre 28 i 39 anys, estan acusats dels presumptes delictes de tràfic de drogues i pertinença a grup criminal.

tracking