Diari Més

Mobilitat

Trens Dignes: «Les modificacions horàries de l'R16 disminueixen les devolucions dels bitllets»

La plataforma lamenta que les Terres de l'Ebre hagin estat «conillet d'índies» de la mesura

El rellotge de l'estació de Tortosa mentre arriba un dels trens des de Barcelona amb retard.

Trens Dignes denuncia que les modificacions horàries de l'R16 disminueixen les devolucions dels bitlletsACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La plataforma Trens Dignes Terres de l'Ebre-Priorat han exigit aquest dijous la retirada de les modificacions horàries de l'R16 després dels primers dies de la seva implementació i que el Govern n'hagi fet una valoració negativa. L'entitat ha confirmat que la mesura no ha servit per acabar amb els retards però sí, en canvi, per disminuir el nombre de devolucions dels imports dels bitllets.

Trens Dignes ha lamentat que les Terres de l'Ebre hagin estat«conillet d'índies»d'una mesura que s'ha demostrat«completament insuficient i negativa per als usuaris», i que el Govern amenaça en no acceptar per a altres línies ferroviàries de Catalunya. Segons les dades facilitades per l'entitat, en els primers sis dies de l'aplicació dels nous horaris s'han acumulat 811 minuts de retard, uns 135 minuts al dia de mitjana, amb poc més de l'11% en devolucions, xifra sensiblement inferior.

Trens Dignes també ha qüestionat la valoració feta aquest dijous pel Govern on s'ha detallat que els índexs de fiabilitat han passat del 15% al 65% amb els nous horaris. «L'estadística els hi surt maquillada perquè donen dades fruït de la manipulació dels números», asseguren en un comunicat. «La realitat és que el temps de trajecte continua sent el mateix o superior que abans, l'únic que han fet és oficialitzar la problemàtica i cronificar la incidència», afegeixen.La plataforma també considera«paradoxal»que la Generalitat es queixi ara de l'aplicació d'aquesta mesura quan«són còmplices»d'aquesta situació.Trens Dignes reclama el Govern que reverteixi la situació de l'R16, anul·li la mesura i es torni als horaris anteriors amb els quals, malgrat els retards, els usuaris tenien dret a devolució.

tracking