Diari Més

Medi Ambient

Territori recuperarà el port natural de l'Estany Gros de l'Ametlla de Mar

És el primer projecte d'estructura verda que farà el Departament amb una inversió de 293.000 euros

Pla general de l'Estany Gros de l'Ametlla de Mar on es desenvoluparà la primera infraestructura verda que impulsa Territori i Sostenibilitat

Estany Gros, recuperació, fons marí, Ametlla de Mar, Territori i Sostenibilitat, infraestructura verda, netejaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha iniciat la licitació dels treballs per recuperar ambientalment el port natural de l'Estany Gros, a l'Ametlla de Mar (Baix Ebre), per un import de 293.000 euros. Les obres començaran a la tardor i tindran una durada de tres mesos.

Es tracta del primer projecte d'infraestructura verda que executarà el Departament i inclourà la millora ecològica i paisatgística a l'entorn de l'Estany Gros. En concret, es demoliran construccions, amarratges i accessos, es retirarà material guanyat a l'estany i altres restes de construcció, i es recuperarà la zona humida per introduir espècies, com el fartet o el samaruc. Amb petites embarcacions i llastres es netejarà el fons marí, s'instal·laran boies de fondeig ecològic, s'eliminaran espècies al·lòctones invasores, es faran plantacions i es mantindrà i restaurarà una petita edificació de pedra.

L'actuació a l'Estany Gros inclou la millora i integració de la carretera d'accés a la platja, amb la construcció d'un nou gual, la recol·locació de l'escullera, l'execució de plantacions en escullera, la construcció d'un pas sec sobre la zona no inundada de l'estany i l'adaptació del camí GR-92. Per integrar el dic del port de l'Estany Gros, es demolirà la superfície de formigó existent i es pavimentarà, es millorarà el dic sec i es repararà un mur contigu exterior. S'inclouran tasques de millora de la platja amb la neteja, descompactació i cribatge de la sorra, l'anivellació i redistribució de la sorra i graves i la col·locació d'un cordó de dissuasió per evitar l'aparcament a la platja. Finalment, s'instal·laran senyals indicatives referents a l'accés i al medi natural.

Europa 2020

ElDepartament de Territori i Sostenibilitat compta amb una Unitat de Projectes d'infraestructures verdes per analitzar els diversos punts del territori que han patit els efectes d'un desenvolupament poc sostenible i proposar-hi actuacions de recuperació del capital natural. La implementació de la infraestructura verda és uns dels eixos principals d'Europa 2020, l'estratègia de la Unió Europea per assolir un creixement intel·ligent, sostenible i integrador.

tracking