Diari Més

Protecció animal

Defensar els animals pedalant per Europa

Animalistes ebrencs fan una crida als antitaurins del territori perquè deixin d’amagar-se i de «tenir por»

Defensar els animals pedalant per Europa

Defensar els animals pedalant per EuropaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un grup d’animalistes de les Terres de l’Ebre ha decidit «treure’s la por i sortir al carrer» per iniciar una campanya «pedagògica» i intentar que la gent del territori deixi d’amagar-se i de sentir-se atemorida per mostrar-se contrària a la festa dels bous. Així ho van explicar en un acte de suport a dos ciclistes, un italià i un espanyol, que estan duent a terme un «tour vegà» amb bicicleta en defensa dels animals. Es tracta de Paolo Barbon i Pedro Jesús López-Toribio que estan recorrent 2.800 quilòmetres, des de Torino fins a Madrid, atirant-se a les ciutats on la tauromàquia encara està molt present, com a Amposta, capital taurina de les Terres de l’Ebre, on van arribar ahir a la tarda. Els dos activistes van ser rebuts, entre aplaudiments, per una seixantena de persones que els esperava a l’emblemàtic pont penjant de la capital del Montsià.

Poc abans de dos quarts de sis de la tarda, creuaven el pont penjant d’Amposta amb les seves bicicletes, els dos components del tour vegà Bike for animals. «La finalitat és la defensa de la vida dels animals no humans i posar el focus sobre la tauromàquia», va explicar López- Toribio. «També volem visualitzar que la resta dels animals, i no només els més comuns, també pateixen, com els que acaben als plats, en pells o per a l’entreteniment. Que gent s’adoni que mereixen tot el respecte i estima. No es pot ser selectiu en l’amor per uns i, als altres, condemnar-los a una vivència i una mort terrible», va afegir.

Aquest tour vegà consta de 17 etapes, cadascuna d’uns 160 quilòmetres diaris de mitjana. Va començar el dia 1 d’agost a Torino, Itàlia. Després de recórrer la costa sud-est francesa, han arribat a Catalunya on van fer una primera parada a Barcelona, aquest dissabte, i des d’on van continuar aquest diumenge fins a Amposta. «Ens semblava que era un punt de sortida i arribava interessant perquè la tauromàquia i modalitats com els embolats i altres correbous segueixen bastant candents», va dir el ciclista espanyol. De fet, Barbon, organitzador d’aquest tour, ha inclòs sempre la capital del Montsià en les dues edicions anteriors de la ruta vegana que ha fet en els anys 2012 i 2014.

Els dos ciclistes van agraïr a la seixantena de persones que els van rebre a Amposta la gran acollida i van assegurar que, excepte algun fet puntual a França, han estat ben cuidats allí on han estat. «Són la nostra motivació, a més dels animals que portem a cada pedalada al cor», va dir López-Toribio que va remarcar com a Catalunya han percebut certa «avantguarda» pel que fa a la protecció animal.

Els ciclistes van deixar, a les portes de la biblioteca Sebastià Joan Arbó un missatge a la gent aficionada a la festa dels bous de les Terres de l’Ebre: «Que pensin si aquest ésser que torturen va fer res per acabar els seus dies així. Encara que diguin que els tracten com marquesos abans que els facin allò que els fan, ningú voldria nàixer per acabar així. La filosofia és no fer als altres el que no vols que et facin a tu. Que mirin al seu cor, que tots tenim un costat bo, i que reflexionin».

tracking