Diari Més

Salut

Denuncien col·lapse a les urgències de l'hospital Verge de la Cinta pel tancament de llits

S'han suprimit un total de 43 llits, 32 de l'àrea de cirurgia i 11 de la planta de traumatologia

Imatge general de la façana de l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa, amb diversos agents dels Mossos d'Esquadra a la porta, el 21 de març de 2016

Freginals, accident, AP-7, víctima, façana, hospital, Verge de la Cinta, autobús, TortosaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La CGT denuncia que el tancament de 43 llits a l'hospital Verge de la Cinta de Tortosa està deixant les urgències d'aquest centre hospitalari «saturades». Des del sindicat critiquen que la supressió de llits fa que molts pacients hagin de mantenir-se a urgències durant «llargs períodes de temps», cosa que desborda les urgències de l'hospital, tant pel que fa al personal com a l'espai. La mesura també ha afectat la planta de Traumatologia, que segons el sindicat no s'hauria d'haver tancat. Per aquest motiu reclamen la seva obertura.

La secció sindical assegura que s'han de deixar pacients en «lliteres habilitades en passadissos» i consideren que aquest fet «no garanteix el dret d'intimitat en el moment de rebre o donar informació». A més, afirmen que amb el tancament de llits i les afectacions que aquest està tenint «s'estan sobrepassant les ràtios de pacients per treballadors», cosa que suposa «una clara disminució de la qualitat de l'atenció».

Expliquen que dels 43 llits que s'han tancat 32 pertanyen a la quarta planta de cirurgia, que «està necessitada d'obres i manteniment». Els onze restants són del servei de cirurgia ortopèdica i traumatologia, que està ubicat a la segona planta.

Respecte a aquests últims, la CGT comenta que «s'hauria d'haver mantingut oberta amb el personal i els mitjans necessaris per evitar saturacions a urgències, la UMI i als altres quiròfans». En aquest sentit, consideren «necessària la immediata obertura de la planta».

tracking