Diari Més

Mobilitat

Els horaris dels trens de la R16 incorporaran vuit minuts de retard de mitjana

La Generalitat ha acceptat aquests horaris provisionals i controlarà que es compleixen correctament. També s'afegirà un nou tren a la nit a partir de setembre

El reclam per uns trens dignes a les Terres de l'Ebre reuneix un centenar de persones a l'estació de l'Aldea

El reclam per uns trens dignes a les Terres de l'Ebre reuneix un centenar de persones a l'estació de l'AldeaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El secretari d'Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font, ha explicat que la Generalitat accepta uns nous horaris per als trens de la línia R16 que incorporen uns vuit minuts de retard de mitjana per cada viatge. A partir del 5 d'agost, viatjar entre Tortosa i Barcelona costarà entre 2.38 hores i 2.48 hores, depenent del trajecte.

La Generalitat accepta aquesta correcció«provisional» per rebaixar les 3.10 hores que realment costa, darrerament, anar en tren des de les Terres de l'Ebre i la capital catalana. El condicionant és que aquests nous horaris es compleixin i que la R16 tingui una fiabilitat«normal», d'entre el 92% i el 94%.

Font ha dit que els horaris es revisaran al setembre –quan acabin les limitacions de velocitat per les obres entre les estacions de Sant i França a Barcelona-, a l'octubre - quan Adif ha de tenir solucionat el problema de l'enclavament de Mont-roig del camp-, i al maig de 2017 - quan ha d'entrar en servei la doble via entre Vandellòs i Tarragona-. El secretari d'Infraestructures ha anunciat que al setembre hi haurà un desè tren de Tortosa a Barcelona, que sortirà a les 20.38 hores, un servei molt reivindicat pel territori.

tracking