Diari Més

Política

La Diputació de Tarragona tramita la retirada del monument del Coll del Moro de Gandesa

L'institució provincial revoca tots els títols honoraris al general Franco

Monument en homenatge a Franco del Coll del Moro de Gandesa.

La Diputació de Tarragona revoca els títols honorífics a Franco i tramita la retirada del monument del Coll del MoroACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ple de la Diputació de Tarragona ha aprovat per unanimitat dels grups presents al ple una moció de CDC, PSC, ERC i C's de rebuig a la dictadura franquista i la revocació dels títols honoraris al general Franco o a d'altres persones vinculades al seu règim. Això suposa la revocació dels acords de l'11 de juliol de 1945 de nomenament del dictador com a President Honorari de la Diputació,el de la concessió de la Medalla d'Or de la província, del 15 de febrer de 1951i el de la concessió del bastó de comandament representatiu de la condició d'alcalde honorari i perpetu dels municipi de la demarcació, el 2 d'abril de 1964. La mateixa moció demanava també la retirada del monòlit d'exaltació del règim franquista al Coll del Moro a Gandesa, així com dels elements associats al seu entorn. De fet, el ple ha aprovat aquest divendres l'atermenament de l'espai, propietat de l'ens provincial, per delimitar i georeferenciar la finca. Aquest és el pas previ per cedir l'espai a l'Ajuntament de Gandesa i procedir a executar l'enderroc, tal i com va anunciar fa unes setmanes a l'ACN el president de la Diputació, Josep Poblet.

D'altra banda, el ple de 'es provincial ha aprovat un conveni de col·laboració amb la Generalitat per desenvolupar el Pla Extraordinari d'Assistència Financera Local 2016, Amb una partida de 15.681.094,03 euros, es tracta d'un instrument de suport per cobrir les necessitats financeres locals derivades dels deutes reconeguts per la Generalitat que, per problemes transitoris de liquiditat, estan pendents de pagament actualment. Concretament, els crèdits que es podran incloure en el Pla són obligacions reconegudes per la Generalitat que corresponen al Pla Únic d'Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC) 2014, el PUOSC Manteniment 2015 Consell Comarcals, el Fons de Cooperació Local (FCL) 2011-2014 Ajuntaments i el FCL 2015 Consells Comarcals.

La Diputació també ha donat llum verd al projecte d'abastament d'aigua potable al castell-monestir d'Escornalbou, amb un pressupost de 510.000 euros, i que li permetrà disposar d'un subministrament autònom—ara es porta en dipòsits—així com d'un punt d'aigua per lluitar contra possibles incendis forestals.

Per últim, els grups presents al ple també han donat suport a la moció d'ERC, CDC, PSC, C's i CUP per a la millora de les estacions i el servei de Renfe a la demarcació de Tarragona i en suport a les demandes del Comitè d'Empresa d'Adif.

tracking