Diari Més

Reivindicació

Encenten una campanya per recollir signatures per abolir els correbous

Els ciutadans podran firmar als punts de trobada o fer-ho a través d’una pàgina web

Encenten una campanya per recollir signatures per abolir els correbous

Encenten una campanya per recollir signatures per abolir els correbousACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una campanya recollirà signatures durant tot l’estiu per demanar l’abolició dels correbous i els bous al carrer que se celebren a Catalunya i el País Valencià. Sota el lema Festes sense bous Tallem amb la tortura, la recollida de signatures està impulsada pel Partit Animalista (PACMA) i estarà en marxa tot l’estiu. L’objectiu de la iniciativa és informar els ciutadans dels «maltractament al qual se sotmet a aquests animals durant els festejos» i aconseguir que l’administració «modifiqui el marc legal vigent», segons va explicar ahir el coordinador David Martínez.

Pel que fa a les signatures, els ciutadans poden acostar-se als punts de trobada que habilitaran per signar, o bé poden fer-ho de forma digital accedint a una pàgina web o mitjançant un codi QR. Durant tots aquests mesos, es faran taules informatives, es gravarà la celebració de correbous i es repartiran fulletons explicatius destinats especialment als turistes que assisteixin a aquests actes, que «no saben que hi ha darrere dels correbous», segons va manifestar la dirigent del Partit Animalista Ana Bayle.

A més, va mostrar el seu «malestar» amb el reglament que hi ha actualment a Catalunya, segons el qual no és preceptiu el sacrifici de l’animal un cop acabat l’espectacle.

«El bou passa tota la seva vida de poble en poble maltractant-lo constantment, la vida d’aquest bou es terrorífica, hem d’acabar amb aquesta lacra», va denunciar Bayle durant la presentació de la campanya de recollida de signatures.

tracking