Diari Més

Mobilitat

En Comú Podem, ERC, CDC i PSC també defensen un servei ferroviari digne a les Terres de l'Ebre

Els caps de llista per Tarragona carreguen contra Adif i es comprometen a traslladar a Madrid les reivindicacions del territori

En Comú Podem, ERC, CDC i PSC també defensen un servei ferroviari digne a les Terres de l'Ebre

En Comú Podem, ERC, CDC i PSC també defensen un servei ferroviari digne a les Terres de l'EbreACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La majoria de formacions polítiques que concorren a les eleccions del 26-J han explicitat aquest diumenge el seu suport a la concentració de protesta per un servei ferroviari digne que s’ha realitzat a l’estació de l’Aldea,i s’han compromès a traslladar a Madrid les reivindicacions de la societat ebrenca.

El cap de llista d’En Comú Podem, Fèlix Alonso, ha criticat la ineficàcia dels governs del PP i la manca de lideratge del Govern. Al seu torn, el candidat d’ERC al Senat, Miquel Aubà, ha opinat que la solució passa perquè Catalunya pugui gestionar directament la xarxa ferroviària. Per la seva banda, el cap de llista de CDC al Congrés, Ferran Bel, ha denunciat el greuge que pateix el territori per part d’Adif i ha reclamat inversió, no només de línies AVE, sinó també a la xarxa regional. Des del PSC, la número 4 al Congrés, Teresa Esmel Casanova, ha denunciat que les comarques ebrenques no disposen de trens ni de carreteres dignes per tal de poder impulsar el territori.

En Comú Podem

La protesta d’aquest diumenge a l’Aldea ha tingut lloc quan falta tot just una setmana per les eleccions. Els partits polítics han aprofitat la convocatòria per fer costat a la plataforma Trens Dignes de l’Ebre, que denuncia les mancances a la xarxa ferroviària de les comarques del sud de Catalunya i els retards reiteratius dels combois. El cap de llista d’En Comú Podem al Congrés per Tarragona, Fèlix Alonso, ha manifestat estar «fart de la ineficàcia que arrosseguem de fa massa temps»dels governs del PP i de «la falta de lideratge»del Govern. «Tenen segrestada a la gent de l’Ebre», ha etzibat Alonso, qui ha recordat les peticions efectuades per aconseguir l’aturada de l’Euromed a l’Aldea. «Estem segurs que ho aconseguirem, com vaig aconseguir que tots els trens s’aturin a Altafulla», ha afegit l’alcalde d’aquest municipi del Tarragonès.

Esquerra Republicana deCatalunya

Des d’ERC, el seu cap de llista al Senat per Tarragona, Miquel Aubà, ha denunciat la deixadesadel territori i uns retards reiteratsque tenen una afectació directa en la gent que es desplaça per anar a treballar o a estudiar a fora. Aubà s’ha compromès a defensar a Madrid les necessitats de l’Ebre, però ha opinat que la solució a les línies R15 i R16 passa perquè Catalunya pugui gestionar directament el servei ferroviari.

Convergència Democràtica de Catalunya

El cap de llista de CDC al Congrés per Tarragona, Ferran Bel, ha constatat que, en les últimes setmanes, la situació ha esdevingut sagnant, si bé ja fa més d’una dècada que s’arrosseguen els problemes. «La inversió en la xarxa convencional a Tarragona per part d’Adif i de l’Estat és de les més reduïdes pel que fa al quilometratge de totes les províncies», ha etzibat. Bel ha reclamat solucions i ha exigit inversió en la xarxa regional i no només en grans infraestructures.

Partit Socialista de Catalunya

Des del PSC, la número 4 al Congrés per Tarragona, Teresa Esmel Casanova, ha denunciat que les Terres de l’Ebre estan abandonadestant pel que fa als trens com en les carreteres. «No pot ser que no tinguem trens dignes ni carreteres dignes per on circular i per impulsar el territori», ha remarcat. Casanova ha reivindicat una parada del Corredor Mediterrani a l’Ebre, una gran estació de mercaderies i un ramal ferroviari fins al Montsià per garantir el creixement econòmic de la zona i la creació de llocs de treball.

La protesta també ha comptat amb l’assistència del diputat de la CUP Sergi Saladié, del diputat del PSC Carles Castillo i de la diputada de Catalunya Sí que es Pot, Hortènsia Grau, així com de diversos alcaldes de la zona, encapçalats pel de l’Aldea, Dani Andreu.

tracking