Diari Més

Retiren una placa del nomenclàtor franquista de l'avinguda de la Ràpita

L'Ajuntament d'Amposta està treballant per «realitzar el canvi de nom dels dos carrers amb noms feixistes que queden a la ciutat: el carrer Ruiz de Alda i el Garcia Morato»

Imatge de la placa retirada.

Retiren una placa del nomenclàtor franquista de l'avinguda de la RàpitaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Brigada Municipal ha retirat aquest dillunsuna de les últimes plaques del nomenclàtor franquista que existien a Amposta. Es tracta d’una placa de l’actual avinguda de la Ràpita, ubicada al número 28 d’aquest carrer, i que portava el nom de Avenida Generalísimo Franco. «Fent revisió de les plaques, vam detectar a sota d’una placa actual una altra en la que semblava que no posés el nom actual, sinó que es deixava entreveure el nom del dictador», explica el regidor de Serveis Municipals, Pagesia i Medi Natural, Dani Forcadell, «per això s’ha procedit a la retirada immediata». Ara, la placa es traslladarà, o bé al Museu de les Terres de l’Ebre o bé a l’arxiu comarcal del Montsià per a la seva conservació, afegeix el regidor. A hores d'ara, aquesta seria l'última de les plaques que es tenen localitzades.

L’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, ha recordat que en compliment de la Llei de MemòriaHistòrica s’han de retirar tots aquests elements franquistes. Tomàsha explicatque l’àrea de Cultura està treballant per «realitzar el canvi de nom dels dos carrers amb noms feixistes que queden a la ciutat:el carrer Ruiz de Alda i el Garcia Morato». «Continuarem revisant perquè no hi hagi cap element feixista a la nostra ciutat», clou Tomàs.

tracking