Diari Més

Móra d'Ebre

Rècord de visitants a la novena edició del Litterarum i la Fira del Llibre Ebrenc

Durant els tres dies de fira s’han venut uns 600 llibres amb un volum de facturació proper als 8.000 euros

Rècord de visitants a la novena edició del Litterarum i la Fira del Llibre Ebrenc

Rècord de visitants a la novena edició del Litterarum i la Fira del Llibre EbrencCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Prop de 4.000 persones han passat aquest cap de setmana per la novena edició de Litterarum, la Fira d’Espectacles Literaris, i la tretzena Fira del Llibre ebrenc, que han tancat portes aquest diumenge a Móra d'Ebre. A més, segons l’organització, el 80% dels espectacles han doblat el públic respecte a edicions anteriors. «Es tracta d’una xifra rècord, encoratja a continuar treballant en aquesta línia», ha dit el director de Litterarum, Albert Pujol, que ha precisat que tant els programadors com els visitants han pogut gaudir d’espectacles de qualitat. Enguany també hi hagut més interrelació entre programadors i artistes, una línia que es potenciarà amb vista als anys vinents. Pel que fa la Fira del Llibre Ebrenc, durant els tres dies de fira s’han venut uns 600 llibres amb un volum de facturació proper als 8.000 euros, segons ha explicat la directora de la Fira, Montse Pineda.

Pel que fa als espectacles més vistos, destaca el doble espectacle inaugural amb les obres ‘Visitacions’, de l’artista ampostina Maria Pons, inspirat en el patrimoni cultural immaterial de les Terres de l’Ebre i amb textos de Moncada, Bladé i Arbó; i ‘Les èglogues d’Estellés’ i el ‘Barri Xino’ de Blai Bonet de la companyia Cos, dirigit pel poeta tortosí Albert Roig, que jugava amb les varietats dialectals del català. ‘Les supertietes de Les Bianchis’, amb textos d’Empar Moliner, ha estat una de les altres obres amb bona acollida en aquesta edició.

D’altra banda, en aquesta edició s’ha estrenat l’espectacle musicopoètic sorgit de residències literàries creades expressament per a Litterarum 2016, en què van participar d’una banda Bikimel i Maria Cabrera i, d’altra banda, David Carabén i Jordi Llavina. L’estrena es va fer divendres a l’aparador de la llibreria Bassa amb el lema ‘Els plaers, de dos en dos’.

La tretzena Jornada del Llibre Ebrenc, que s’ha celebrat aquest diumenge, ha estat dedicada a la cuina i la literatura. Hi ha participat l’escriptora Coia Valls i el director de la col·lecció La Teca d’Onada Edicions, Juanjo Roda, amb la directora de l’IRMU, Maria Carme Jiménez, com a moderadora. De fet, l’IRMU té un paper decisiu en l’organització de la Fira del Llibre Ebrenc. En total, s’han presentat una trentena de novetats editorials d’autors ebrencs o de temàtica de les Terres de l’Ebre i de la seua àrea d’influència.

tracking