Diari Més

Judicial

S'enfronta a 7 anys de presó per un assalt violent en un domicili de la Sénia

L’encausat i un menor que l’acompanyava es van atrinxerar a la casa davant la presència policial

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La fiscalia sol·licita 7 anys de presó per a un veí de la Sénia acusat d’un robatori amb violència en un domicili d’aquesta població del Montsià. Els fets es remunten a la matinada del 31 d’agost del 2015 quan l’encausat, juntament amb un jove de 17 anys, va assaltar un home en el moment que entrava al garatge del seu domicili. Amb la intenció d’apropiar-se de diners i objectes de valor, els lladres van colpejar l’home i li van fer diversos talls amb una navalla a la cara i als braços. La mare de la víctima, que en sentir sorolls va baixar de la seva habitació cap a l’aparcament, també va patir contusions. Un veí va donar l’avís a la policia i, finalment, efectius de l’ARRO dels Mossos d’Esquadra van detenir els dos individus a l’interior d’un lavabo de l’habitatge, on s’havien atrinxerat. L’Audiència de Tarragona celebrarà el judici contra el major d’edat a finals de juny.

Els dos individus van sorprendre l'home quan entrava el cotxe al garatge de casa seva cap a les sis de la matinada del 31 d’agost de l’any passat. Els lladres van accedir a l’interior de l’aparcament abans que la porta es tanqués i van començar a agredir l'home, de 34 anys, mentre el treien bruscament del turisme. Fins i tot, li van fer talls al braç i a la cara amb una navalla mentre li preguntaven on eren els diners.

A l'interior de la casa es trobava també la seva mare, de 62 anys, que en sentir sorolls es va aixecar del llit i es va adreçar a l’aparcament. Després de trobar els dos agressors colpejant el seu fill un d'ells se li va abraonar a sobre i la va colpejar, deixant-la estesa a terra. Un veí va observar l’assalt i va alertar a la policia local. Quan es van adonar de la presència dels agents, els assaltants van pujar a la primera planta, moment que mare i fill van aprofitar per fugir.

Els Mossos d’Esquadra van intentar negociar amb els dos individus perquè s’entreguessin, però després de no obtenir resultat, agents de l'Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) van accedir a l’habitatge i els van detenir a l’interior d’un lavabo de la segona planta, on s’havien amagat. Els lladres no es van poder endur cap botí.

Segons l’escrit d’acusació del fiscal a què ha tingut accés l’ACN, arran de l’assalt la dona va patir contusions a la cara i al canell. El seu fill en va sortir més malparat i va patir contusions al cap, a l’ull, a la mà, al tòrax i una mossegada en un dit. Va haver de ser intervingut quirúrgicament i presenta diverses cicatrius.

Atès que un dels dos assaltants era menor d’edat en el moment dels fets, l’Audiència només dirigeix el procediment contra el veí de la Sénia de 28 anys, que es manté en situació de presó provisional. La fiscalia sol·licita per a ell una pena de tres anys de presó pel delicte de robatori amb violència, de quatre anys de presó per un delicte de lesions i una multa de 360 euros per un delicte lleu de lesions, així com la prohibició d’aproximar-se a la víctima durant un període de sis anys.

El ministeri fiscal sol·licita també que l’encausat indemnitzi l’home amb 2.510 euros per les lesions i amb 9.500 per les seqüeles i, a la dona, amb 210 euros per les lesions. A més, demana que pagui els prop de 1.680 euros amb què es van valorar els danys ocasionats al domicili, ubicat al carrer Maestrat de la Sénia.

tracking