Diari Més

Infraestructures

Els veïns de l'N-340 inauguren una rotonda amb el nom de la ministra de Foment com a protesta

Un centenar de persones tallen el trànsit de la carretera a l'Ametlla de Mar per reclamar la gratuïtat de l'AP-7 en l'inici de la campanya de mobilitzacions d'estiu

Manifestants asseguts en cadires, enmig de l'N-340, escoltant el personatge de la mort.

Els veïns de l'N-340 inauguren una rotonda amb el nom de la ministra de Foment com a protestaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els veïns de l'N-340 han celebrat aquest dissabte el 39è tall de trànsit com a protesta per l'elevada sinistralitat a la via en el tram de les Terres de l'Ebre i per reclamar, de nou, la gratuïtat de l'autopista AP-7. En aquesta ocasió, han inaugurat simbòlicament amb el nom de la ministra de Foment, Ana Pastor, una de les 11 rotondes que el govern espanyol ha projectat entre Alcanar i l'Ametlla de Mar com a mesura per reduir els accidents. El president de la Federació d'Associacions de Veïns d'Amposta, Llorenç Navarro, ha explicat que les rotondes«han desgraciat més» la carretera perquè«distorsionen el trànsit en lloc de pacificar-lo». «No dóna solució a res, és una ridiculesa i significa llençar els diners», ha apuntat. La concentració, amb un to festiu i actuacions musicals de 'Los Sirgadors' i 'Batukeen', significa l'inici de la campanya de mobilitzacions d'estiu, quan hi ha un volum més gran de trànsit a la via.

Navarro ha recordat que l'única solució que contemplen és la gratuïtat de l'autopista i que rebutgen«el model de bonificacions aplicat a Girona i les rotondes innecessàries», així com la construcció de l'autovia, que no seria una solució immediata. Pel portaveu del moviment veïnal, si es volguessin fer bons accessos, als pobles s'haurien de fer ponts, i no rotondes, que consideren«una vergonya». «Aquest projecte no està fet d'acord amb les característiques d'estudi ambiental ni autoritzacions: és un nyap», ha afirmat.

Batejar la rotonda amb el nom de la ministra de Foment va ser decidit en una assemblea entre els veïns del moviment que porten 39 talls de trànsit fets. Segons ha explicat Navarro, «és la manera de queixar-se sobre unes obres que només beneficien Foment». La inauguració de la rotonda, que els veïns han anomenat«cívica», ha estat una escenificació de les inauguracions que els polítics fan en campanya electoral. A poques setmanes de l'inici d'una altra campanya de cara el 26-J, Navarro ha dit que el moviment ha decidit fer teatrealització durant el tall perquè«normalment»són els polítics qui «vénen a fer inauguracions i es dediquen a fer demagògia», segons el portaveu.

Durant el tall de trànsit, s'han desplegat dues pancartes on s'hi llegia 'Prou: AP-7 gratuïta ja' i, just davant, s'han situat desenes de cadires perquè els manifestants poguessin seure per escoltar l'actuació musical del grup 'Los Sirgadors', autors d'una cançó sobre la sinistralitat de l'N-340. D'altra banda, s'ha escenificat l'enterrament de la via amb un personatge vestit amb túnica negra que representava la mort, encarregat de la inauguració de la rotonda, i s'han repartit esqueles entre els manifestants on es demana conscienciació i prudència al volant.

L'acte ha acabat amb un minut de silenci en record de les víctimes mortes en accidents a la carretera nacional i, després, amb crits demanant la gratuïtat i l'aixecament de les barreres dels peatges de l'AP-7.

tracking