Diari Més

Nou requeriment del Govern a Tortosa per la contractació de professors de l'escola de música

L'alcalde, Ferran Bel, ha acusat l'executiu de «fiscalitzar en extrem, gairebé de manera malaltissa» la seva gestió.

Primer pla de l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel. Imatge del 12 de maig de 2016

Nou requeriment del Govern a Tortosa per la contractació de professors de l'escola de músicaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Ajuntament de Tortosa ha rebut un nou requeriment de la Subdelegació del Govern a Tarragona per la contractació de professors de l'escola de música per la qual cosa el seu alcalde, Ferran Bel, ha acusat l'executiu de «fiscalitzar en extrem, gairebé de manera malaltissa» la seva gestió.

L'alcalde ha acusat l'administració central de voler laminar les competències municipals després de rebre un nou requeriment en el qual reclama al consistori informació sobre les competències municipals en matèria d'ensenyament a l'Escola Municipal de Música. Ferran Bel ha recordat que aquest requeriment arriba després d'un anterior on es demanava el motiu que havia portat l'Ajuntament a contractar tres professors de música, als quals«es volia regularitzar la seva situació», va precisar l'alcalde.

Bel ha advertit que el Govern s'empara a la Llei de Sostenibilitat i Racionalització de l'Administració Local (LRSAL) perquè l'Ajuntament deixi de prestar el servei públic municipal de l'Escola de Música.En aquest sentit, ha volgut posar en relleu la «contradicció»que suposa el fet que l'edifici que acull l'escola es va finançar gràcies al Fons Estatal d'Inversió Local (FEIL), una iniciativa impulsada precisament pel Govern, la mateixa administració que ara vol «tancar l'escola», denuncia Bel.

«La meva pregunta -ha afegit l'alcalde- és per què ara, amb els anys que fa que fem classes de música. I també ens haurien d'aclarir si pretenen fer-ho a totes les escoles municipals de música de tot l'Estat».

L'alcalde ha advertit: «No em doblegaré davant una actitud que considero irracional, arbitrària i que pretén aplicar la llei de forma asimètrica». «El pròxim govern de l'Estat, sigui del color que sigui, estic convençut que una de les primeres mesures que adoptarà serà la derogació de l'LRSAL», ha subratllat.

tracking