Diari Més

Sant Carles de la Ràpita

El Ministeri de Medi Ambient retirarà l'antiga línia elèctrica aèria de la barra del Trabucador

També s'ubicarà un observatori d'aus a les antigues salines de Sant Antoni i es delimitarà la zona de vegetació entre la platja i la carretera de Baladres

El Ministeri de Medi Ambient retirarà l'antiga línia elèctrica aèria de la barra del Trabucador

El Ministeri de Medi Ambient retirarà l'antiga línia elèctrica aèria de la barra del TrabucadorWikipedia

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient Marí, a través del servei de Costes a Tarragona, executarà diversos treballs de millora al Delta de l'Ebre, al Trabucador, l'Alfacada i la Tancada. Es tracta del desmuntatge de la línia elèctrica aèria de 25 quilovolts situada a la barra del Trabucador, al terme municipal de Sant Carles de la Ràpita (Montsià), i l'eliminació de la línia elèctrica a les antigues salines de Sant Antoni, al terme d'Amposta, on s'ubicarà un observatori paisatgístic i d'aus. També es delimitarà físicament la zona de vegetació entre la platja i la carretera de Baladres per evitar l'entrada de vehicles a la zona de vegetació existent. Els treballs han estat licitats per més de 600.000 euros.

Els treballs de l'eliminació de la línia elèctrica de la barra del Trabucador està previst que durin un mes i començaran un cop la Generalitat i l'empresa responsable del subministrament elèctric finalitzin la instal·lació de la línia subaquàtica amb la qual se substituirà pel subsòl marí dels Alfacs. La línia elèctrica que es desmuntarà té una longitud total de 7.800 metres, amb un total de 94 vans amb 3 cables cadascun. Hi ha un total de 95 de pals i torres: 46 pals de formigó, 45 pals de fusta i 4 torres metàl·liques. En primer lloc es farà el tall i desmuntatge dels cables elèctrics, després es trauran els suports de fusta, els de formigó i els metàl·lics, i posteriorment s'eliminaran les cimentacions dels diferents suports. Totes les restes es transportaran a un abocador autoritzat.

Altres treballs

El govern espanyol ha previst l'eliminació de dues línies elèctriques aèries més que creuen les antigues salines de Sant Antoni. Passaran enterrades sota la carretera de Baladres i, posteriorment, sota la carretera de Les Salines del Poblenou del Delta. La duració prevista dels treballs és de nou mesos, i les feines s'hauran de coordinar amb el titular de la línia elèctrica que ha d'executar la seva part. Una de les línies de mitja tensió, que va paral·lela a la carretera de Baladres, entre el canal que delimita la llacuna de la Tancada al seu extrem nord i el punt d'intersecció amb la carretera de les Salines del Poblenou del Delta, d'uns 2 quilòmetres de longitud, se ressituarà enterrada fins l'estació transformadora existent a l'inici de la barra del Trabucador. L'altra línia de mitja tensió, que va entre la platja i Poblenou travessant les antigues zones inundades de les Salines, d'1,2 quilòmetres de longitud, es desplaçarà uns 500 metres col·locant-se al lateral nord de la carretera de Poblenou del Delta.

Observatori paisatgístic a Sant Antoni

També, en l'àmbit de les salines de Sant Antoni, a l'extrem sud de la llacuna de la Tancada, s'hi ubicarà un observatori paisatgístic i una petita zona per a l'estacionament de vehicles. Es farà al marge nord de la carretera de les Salines de Poblenou del Delta. Es tracta d'un observatori d’aus, de planta rectangular (de 8,5 metres de llarg per 5 metres d'ample), amb vistes als quatre costats. Estarà fixat al terra mitjançant pilars de fusta, amb cimentació de llosa de formigó in situ armada. S'hi accedirà per una rampa de fusta fixada al terra amb pilars de secció quadrangular. Medi Ambient també delimitarà la zona de vegetació entre la platja i la carretera de Baladres amb un sistema de tancament per evitar l'entrada de vehicles a la zona on es troben diferents hàbitats d'interès ambiental. Es clavaran pals de fusta de 2 metres de longitud, que sobresortiran un metre del terra, al llarg de tot el llarg que separa la zona de la platja, uns 2 quilòmetres de longitud, aproximadament.

tracking