Diari Més

Un grup ecologista demana la neteja dels terrenys que Ercros ocupa a Flix

Els activistes estan preocupats per la contaminació que deixarà l'empresa un cop cessi l'activitat de la planta

Ercros i administracions es donen un any més per trobar empreses que s'instal·lin a Flix

Ercros i administracions es donen un any més per trobar empreses que s'instal·lin a FlixACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

A causa del comunicatqueErcrosva realitzar a finals d'aquest generanunciantelcessamentd'activitat de la planta que l'empresa té a Flix,una delegació de l’Àrea de Residus d’Ecologistes en Accióha demanata l'Agència de Residus de Catalunya (ARC) la sevaimplicació en la descontaminació total dels sòls que ocupen les instal·lacions.

Josep Maria Tost, director de l'ARC, assegura que l'Agència té uns límits legals que impedeixen anar més enllà del que fan actualment. És per això que la Dra. Marta Pujadas, assistent a la reunió mantinguda entre l'Agència i l'ONG, ha demanat una major exigència per part de l'ARC amb Ercros, per tal de garantir la salut de les persones i del medi ambient. «En aquest cas, complir la llei no és suficient, perquè no es garanteix la protecció de la salut de les persones a mig o llarg termini». destacava Pujadas. A més, la mateixa ha posat de manifest que el confinament, solució aportada a l'única parcel·la declarada com a contaminada de la zona, no garanteix que no es puguin generar nous riscos en el futur en cas de filtrar-se al subsòl elements contaminants.

Tancament d'Ercros a Flix

A finals d'aquest gener,Ercros va anunciar que tancarà la planta de producció de clor a Flix i reduirà al 30% la producció de la de Vila-seca. La companyiava justificarla decisió arran del'anunci del tancament, a finals de 2017, de la planta d'MDI de Covestro a Tarragona, fins aquests moments el principal consumidor de la seva producció. La marxa de la filial de Bayer, argumentaven, fa «innecessària»la inversió que Ercros havia d'assumir per reconvertir la tecnologia de producció amb mercuri, que la Unió Europea ha prohibit a partir de l'11 de desembre de 2017. Aquest sistema ésutilitzat en la seva totalitatperla factoria de Flix, i en un 70% per la de Vila-seca. El tancament i la reestructuració, va admetre Ercros en un comunicat a la CNMV, suposaran l'acomiadament d'entre 150 i 200 treballadors.

tracking