Diari Més

La Festa de la Cirera de Paüls s'amplia a dos caps de setmana

La tretzena edició, que començarà el 29 de maig, tindrà un mercat, una festa solidària, una ruta de tapes i teatre al carrer

La Festa de la Cirera de Paüls s'amplia a dos caps de setmana

La Festa de la Cirera de Paüls s'amplia a dos caps de setmanaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Festa de la Cirera de Paüls (Baix Ebre) s'ha proposat crear, en la tretzena edició d'aquest any, un punt d'inflexió. La fira creix i s'estendrà en actes, repartits en dos caps de setmana consecutius, el darrer de maig i el primer de juny. La festa s'iniciarà el 29 de Maig amb el Mercat de la Cirera, la primera Ruta de Tapes i una festa solidària en beneficis de la fundació Actays, que lluita per la investigació de dues malalties minoritàries. Per al 4 i 5 de juny es reserva la Festa de la Cirera amb la gran mostra de productes i artesania i una altra de les grans novetats amb teatre al carrer: la recreació als carrers de la història de Paüls al segle XIII. El consistori també oferirà un servei de taxi gratuït des dels pàrquings habilitats fins a l'entrada de la fira.

Aquest dimecres s'ha presentat el cartell promocional del certamen, encarregat al jove pintor local Domingo Basco. Basco exposarà la seva obra coincidint amb els dies de la Festa de la Cirera. Altres novetats d'aquesta edició són la celebració de la primera Ruta de Tapes de Paüls, un servei de taxi gratuït des dels pàrquings fins l'entrada de la fira, una tirada de pinyol de cirera amb la boca o representacions de teatre al carrer. Per encabir tots aquest actes, la Festa de la Cirera de Paüls se celebrarà, aquest any, durant dos caps de setmana consecutius amb l'objectiu de donar-li una major projecció.

El diumenge 29 de maig arrencarà la festa amb el Mercat de la Cirera per poder començar a comprar cireres als productors locals. També es farà una jornada solidària amb actuacions musicals de bandes i conjunts per recaptar fons per Actays, una fundació que treballa en la lluita per incentivar la investigació de les malalties minoritàries Tay-Sachs i Sandhoff. Hi haurà xerrades, exposicions, i la primera Ruta de Tapes. La representació teatral es farà el dissabte 4 de juny al vespre. Serà un dels plats forts en què participaran els veïns del municipis recreant al carrer la història de Paüls al segle XIII. Al finalitzar es farà un sopar popular amb l'actuació d'una rondalla.

Per al darrer dia de la Festa de la Cirera de Paüls s'ha reservat el primer curs de cuina i la primera tirada de pinyols de cirera. Tancarà la fira la tradicional trobada de jotes i dos sortejos. Un entre els participants de la Ruta de Tapes i el segon entre tots aquells que hagin comprat una caixa de cireres de Paüls.

L'alcalde Enric Adell ha remarcat la gran aposta per la dinamització de l'economia local que es fa amb aquesta ampliació de la festa. «Apostem clarament per beneficiar els productors i negocis locals. S'ha treballat per fer la fira més atractiva, per donar-li un impuls fort, però sobretot per incentivar el consum de cirera i demostrar tot el nostre potencial turístic i gastronòmic. Tenim una cirera de les més buscades del país. La fira és el millor moment per poder-la comprar», ha animat Adell.

tracking