Diari Més

La comunitat educativa es manifestarà divendres contra tancament d'una línia P3

Aquest dimarts han pintat de groc un mur del col·legi Soriano Montagut en senyal de protesta

Un grup de mares i pares pintant el mur de l'escola Soriano Montagut d'Amposta. Imatge del 19 d'abril de 2016

AMPA, escola, protesta, línia, Ensenyament, P3, mur, manifestació, Soriano Montagut, supressió, pintada, groc, comunitat educativaMarsal J.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La comunitat educativa d'Amposta ha dut a terme aquest dimarts al matí una nova acció reivindicativa en contra de la supressió d'una línia de P-3 a la ciutat, avantsala de la manifestació convocada per a divendres que ve pel mateix motiu.

L'acció, convocada al col·legi Soriano Montagut, on el Departament d'Ensenyament pretenia, inicialment, suprimir la línia, ha anat precedida d'una concentració d'alumnes i familiars i ha consistit en la pintada del mur exterior de l'escola de color groc, que simbolitza la lluita social per un ensenyament públic de qualitat.

Aquest acte de protesta ha servit d'avantsala de la manifestació que la comunitat educativa d'Amposta ha convocat per divendres, amb el suport del Marc Unitari de la Comunitat Educativa (MUCE) de les Terres de l'Ebre, la Federació d'Associacions de Mares i Pares d'Alumnes de Catalunya (FaPaC) i els sindicats del territori.

«No estem d'acord amb les intencions de la conselleria d'Ensenyament. Preferim que s'abaixi la ràtio al nivell de tots els col·legis d'Amposta, perquè hi ha altres poblacions on ja s'ha fet», ha insistit José Iriarte, membre de l'AMPA del Soriano Montagut.

Tancat ja el període de preinscripció, la distribució entre els col·legis públics i el concertat ha quedat de la següent manera: Agudo Barberà, 27; Soriano Montagut, 32; Consol Ferré, 48; Miquel Granell 54, Sagrat Cor (concertat), 30.

Amb un total de 191 alumnes de P3 preinscrits, quan la mitjana en anys anteriors estava sobre els 220, no obstant això, l'AMPA del Soriano Montagut calcula que una vintena de nens encara no s'haurien preinscrit.

«Creiem que la consellera es posarà a quadrar i evitar la retallada. No entenem que ho facin per estalviar professors», ha recalcat Iriarte.

La manifestació de divendres començarà a les 18:30 a la plaça del Mercat d'Amposta, baixarà pel carrer Miquel Granell, seguirà per l'avinguda de la Ràpita i arribarà pel carrer major fins a l'Ajuntament, on es llegirà un manifest.

tracking