Diari Més

El TEDxAmposta comença a confirmar els ponents que participaran en l'edició 2016

Les dos primeres participants anunciades per l’organització són la doctora en neurobiologia Mara Dierssen i la investigadora en biomedicina Elisabet Prats

El TEDxAmposta comença a confirmar els ponents que participaran en aquesta edició

El TEDxAmposta comença a confirmar els ponents que participaran en aquesta edicióTEDxAmposta

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Amposta acollirà de nou un dels esdeveniments més innovadors dels que se celebren anualment al territori, el TEDxAmposta. L'equip organitzador ja ha posat data a l'esdeveniment, que tindrà lloc el dissabte 7 de maig a la tarda a l'auditori de la Lira Ampostina i comtarà amb ponents de prestigi en les seues àrees. Per primer cop, TEDxAmposta no establirà el límit d'aforament de 100 places, sinó que s'adaptarà a la capacitat de l'auditori, gràcies a la concessió de la llicència especial que han atorgat des de TED a Nova York. Amb l’ampliació de la llicència, no sols hi haurà un nombre d’assistents limitat només a l’aforament del local, sinó que també s’ha doblat el nombre de voluntaris i se n’ha triplicat el pressupost.

L’organització farà públics progressivament els participants, però ja dóna a conèixer els dos primers noms: la doctora en neurobiologia Mara Dierssen i la investigadora en biomedicina Elisabet Prats.

Dierssen, un referent internacional en neurociència i una de les màximes expertes en Síndrome de Down, va ser guardonada l’agost de 2008 amb el Premi Nacional de Pensament i Cultura Científica atorgat per la Generalitat de Catalunya pel seu “compromís social i la capacitat d’endegar i liderar iniciatives culturals a favor de les persones afectades per la síndrome de Down”. Per la seua banda, Prats és investigadora del Centre d’Investigació Biomèdica en Red-Bioenginyeria, Biomaterials i Nanomedicina (CIBER-BBN) i participant en el projecte europeu Graphen Flagship. Les seves investigacions més recents es basen en la funcionalització de plataformes de sensors químics i bioquímics, així com la caracterització de materials no convencionals com a sensors, entre ells el grafè, tant per a registre neuronal com per a detecció de biomarcadors.

Una de les moltes novetats d’aquesta edició són dos ponències en anglès amb traducció simultania. Això serà possible gràcies a l’app creada per a TEDxAmposta que es pot instal·lar al dispositiu mòbil.

Les entrades es podran adquirir al web www.tedxamposta.com i per les primeres 100 entrades venudes es regalaran unes ulleres de realitat virtual Cardboard per vuire la experiència de la VR i dels 360º amb l'smartphone.

tracking