Diari Més

La PDE enllesteix una recollida de signatures contra el PHE per presentar al Síndic

Més de 4.000 firmes demanen que intervingui perquè el Ministeri d'Agricultura revisi els cabals ecològics de la planificació actual

La PDE enllesteix una recollida de signatures contra el PHE per presentar al Síndic

La PDE enllesteix una recollida de signatures contra el PHE per presentar al SíndicACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Plataforma en Defensa de l’Ebre ha enllestit aquest cap de setmana una recollida de signatures contra el Pla Hidrològic de la Conca de l’Ebre per presentar al Síndic de Greuges dijous. Amb les signatures, que des de la PDE ja comptabilitzen en més de 4.000, es demana que el Síndic intercedeixi davant les institucions espanyoles i comunitàries perquè el PHE «s’ajusti tant al dret estatal com al dret comunitari» i que demani al ministeri d’Agricultura la revisió dels cabals ecològics«que garanteixin el no deteriorament del Delta de l’Ebre» i la «revisió de les hectàrees de regadiu»previstes a la planificació actual. Matilde Font, de la PDE, ha defensat que, «amb un gruix de signatures», el Síndic podrà reforçar els seus arguments de cara l’Estat espanyol i Europa.

La xifra concreta de signatures recollides en la campanya, que es va iniciar a principis de març, se sabrà entre dimarts i dimecres, ja que encara s’han de comptabilitzar.El PHE al CongrésD’altra banda, la Plataforma no està esperançada sobre per la proposició no de llei que ERC i Democràcia i Llibertat portaran al ple del Congrés perquè es modifiqui el PHE el dimarts. Segons Font, «és fantàstic el fet que es debati al Congrés»però creu que el govern espanyol«no està per la labor» i que ja ha fet cas omís, amb anterioritat, a les peticions que el territori ha fet al respecte perquè es modifiqui la planificació actual.

tracking