Diari Més

Sant Carles de la Ràpita

El veïns de Sant Carles de la Ràpita escolliran l'ús dels locals del Parc de Garbí

La consulta popular es farà entre els dies 9 i 15 de maig i estarà oberta als veïns de més de 16 anys

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita (Montsià) ha iniciat el procés de participació ciutadana per dur a terme una consulta popular sobre quins han de ser els usos dels locals situats als baixos del Parc de Garbí. L'abandonament progressiu dels negocis que, fins fa uns anys, havien estat el centre de l'oci nocturn a la Ràpita, ha deixat lliure un espai vora la platja de Garbí que el consistori vol dinamitzar i reaprofitar. La consulta es farà entre els dies 9 i 15 de maig, tots dos inclosos. Hi podran participar tots els veïns més grans de 16 anys i que constin empadronats al municipi de manera ininterrompuda almenys durant els 3 últims anys. L'alcalde de Sant Carles de la Ràpita, Josep Caparrós, s'ha compromès a donar validesa al resultat obtingut i formular un projecte que s'adeqüi als usos que li vulgui donar la gent de la població.

L'alcalde de Sant Carles de la Ràpita, Josep Caparrós, ha explicat que la consulta sobre els locals del Parc de Garbí es fa en compliment d'una promesa electoral i amb la «voluntat d'aconseguir la màxima participació ciutadana per desenvolupar un dels espais emblemàtics del municipi». «Estem convençuts que només entre tots serem capaços d'adequar la zona als interessos del nostre poble», ha dit. Caparrós ha explicat que cal escollir si els locals es tornen a destinar a l'oci nocturn o a activitats diürnes, com poden ser la restauració i el comerç, o si els ciutadans opten per «un model mixt que doni resposta a les necessitat d'oci nocturn a la vegada que s'aprofita un emplaçament privilegiat per a activitats comercials i turístiques».

Hi podran participar les persones físiques que el dia 9 de maig de 2016 tinguin 16 anys o més, i que constin empadronades al municipi de manera ininterrompuda almenys durant els 3 anys anteriors. Al mateix temps, per tal de donar eficàcia al resultat obtingut, s'estableix un índex de participació efectiu en la consulta del 25% d'aquest cens. L'opció guanyadora serà la que obtingui un nombre superior de vots emesos i vàlids.

Tot i que, per les característiques de les consultes populars, el resultat no és vinculant, Caparrós ha deixat clar que tots els grups municipals rapitencs han convingut que sí que ho sigui i han pres«el compromís de donar-li validesa i obrar en conseqüència». Per aquest motiu es formularà un projecte que s'adeqüi als usos que li vulgui donar la gent de la Ràpita i es facilitarà tots els recursos humans i tècnics disponibles perquè la consulta es dugui a terme«en les millors condicions i màximes garanties». Se celebrarà durant els dies 9, 10, 11, 12, 13, 14 i 15 de maig de 2016 i es podrà votar en els llocs habilitats: l'Ajuntament, la Biblioteca Municipal i l'Oficina Municipal de Turisme. L'obertura de les tres urnes per fer l'escrutini es farà en sessió pública el dia 17 de maig de 2016 a les 13:00 hores. El resultat es publicarà al web municipal.

tracking