Diari Més

Política

El PSC reclama un calendari per al desmantellament del magatzem de gas Castor

El grup parlamentari socialista entra al registre del Congrés dels Diputats una esmena

Plataforma marítima del projecte Castor, davant de la costa del Sénia.

El PSC reclama un calendari per al desmantellament del magatzem de gas CastorACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El PSC vol que el govern espanyol estableixi un calendari per al desmantellament de les instal·lacions marines i terrestres del magatzem de gas Castor. El grup parlamentari socialista ha informat que aquest dilluns ha entrat una esmena al registre del Congrés dels Diputats per reclama una data per al tancament definitiu del magatzem, un cop hagi finalitzat l'informe tècnic encarregat per Enagás a l'Institut Tecnològic de Massachussets. Segons l'esmena socialista, aquest calendari hauria d'establir-se de comú acord amb la Generalitat de Catalunya, la Generalitat Valenciana i els ajuntaments ebrencs i castellonencs de l'àrea d'influència del Castor. L'esmena també defensa que cal un peritatge per quantificar els danys materials com a conseqüència dels terratrèmols registrats i efectuar les reclamacions corresponents.

Segons ha explicat el diputat del PSC tarragoní Joan Ruiz, «la nostra esmena també defensa continuar amb les accions legals impulsades, entre d'altres el recurs presentat pel Grup Parlamentari Socialista davant del Tribunal Constitucional per recuperar la indemnització de més de 1.350 milions d’euros que el Govern del PP va pagar a l’empresa concessionària per la suspensió d’activitat de la plataforma». «Nosaltres ja vam defensar des del primer dia que era una mesura injusta que, a més, l'executiu de Rajoy va endegar amb una celeritat inaudita provocant la consternació dels ciutadans afectats per les retallades socials que duia a terme el mateix govern del PP», ha afegit Ruiz.

A més, la esmena del grup socialista també demana continuar donant suport a les accions legals presentades per establir les responsabilitats ambientals, administratives i econòmiques pels moviments sísmics registrats com a conseqüència de la posada en servei del magatzem de gas natural Castor. «Cal dur a terme els estudis tècnics necessaris per analitzar l'afectació que la hivernació del projecte i el segellament dels pous poden tenir sobre el medi ambient de la zona. Quan estigui finalitzat l'estudi de l'Institut Tecnològic de Massachussets podrem disposar d’aquestes dades i procedir al tancament definitiu del magatzem de gas natural, restablint l'entorn natural anterior a l'establiment de la plataforma», ha conclòs el diputat.

tracking