Diari Més

Deltebre

Deltebre acull l'exposició «Deltebre I. La història d'un naufragi»

Mostra la història d'un vaixell de transport militar de l'armada anglesa

Deltebre acull l'exposició «Deltebre I. La història d'un naufragi»

Deltebre acull l'exposició «Deltebre I. La història d'un naufragi»

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El municipi de Deltebre tindrà l’oportunitat de poder gaudir, a partir d’aquest divendres, de l’exposició «Deltebre I. La història d’un naufragi» que s’estrena per primera vegada a les Terres de l’Ebre i que mostra, a través d’un jaciment singular, la història real d’un vaixell de transport militar de l’armada anglesa, el Deltebre I, el qual va ser enfonsat a la desembocadura de l’Ebre l’any 1813 en el marc de la Guerra del Francès.

L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha destacat«la rellevància de què Deltebre esdevingui la primera parada d’aquesta exposició a les Terres de l’Ebre». Un fet que, segons l’alcalde, mostra que «des de l’actual govern s’està treballant en la línia i amb l’objectiu de què el nostre municipi sigui un referent per al territori en tots els sentits». En qualsevol cas, l’alcalde, i en relació a la ubicació, ha destacat que «ens hagués agradat realitzar l’exposició a EbreTerra però, a hores d’ara, tot i insistir, encara no està signat l’últim dels convenis amb l’ens comarcal que data del juny del 2015 i, per tant, no podem disposar d’aquest equipament».

El regidor de Fires, Francisco Castro, ha explicat que «aquesta exposició és una oportunitat magnífica per a la ciutadania de Deltebre de poder observar i conèixer un fet únic per a la nostra història amb un alt valor científic i disposar al municipi d’una mostra que ha estat exposada en grans museus de tota Catalunya». De fet, en aquesta mostra es podran copsar algunes de les peces recuperades al llarg de les campanyes d’excavacions realitzades i estudiades per l’arqueologia subaquàtica.

L’exposició, concebuda com a itinerant, ja s’ha pogut veure al MAC-Girona, MAC-Barcelona, al Museu Arqueològic Provincial d’Alacant i al Museu Nacional Arqueològic de Tarragona i a partir d’ara es podrà veure a una transformada Sala d’Actes de la Biblioteca de Deltebre. La mostra estarà oberta al municipi fins a la tardor d’aquest mateix any i el seu horari de visites serà els dissabtes, diumenges i festius de 10h a 13h i de 16h a 20h. Durant els dies feines l’exposició s’obrirà, prèvia reserva, per a grups de més de 15 persones. Per altra banda, el preu de l’entrada serà de 3€ per als adults, 2€ per als jubilats i 1.50€ per als grups.

El muntatge museogràfic itinerant «Deltebre I. La història d’un naufragi»està realitzat per Rocamora Arquitectura i ha quedat finalista del premi Nacional Emporia 2014 com a «Millor sistema d'una exposició itinerant». Podeu consultar més informació de l’exposició i la història del vaixell a www.deltebre.cat.

tracking