Diari Més

Tragèdia a Freginals

'Salvem les Ambulàncies' titlla de «caos» l'atenció a les víctimes de Freginals

La plataforma denuncia que hi va haver ambulàncies que van transportar més d'un ferit i que policies i bombers van fer de «sanitaris per falta de personal»

'Salvem les Ambulàncies' titlla de «caos» l'atenció a les víctimes de Freginals

'Salvem les Ambulàncies' titlla de «caos» l'atenció a les víctimes de FreginalsOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Plataforma 'Salvem les Ambulàncies' de les Terres de l'Ebre ha titllat avui de «caos»el dispositiu d'emergència activat després de l'accident on 13 estudiants van morir, per les retallades en el servei d'ambulàncies.

Segons explica aquesta plataforma en un comunicat, hi va haver ambulàncies que van fer trasllats«amb més d'un ferit greu»a l'interior, i afegeix que «bombers i policies» van fer de «sanitaris per falta de personal».

Per a Salvem les Ambulàncies, en els moments inicials de la tragèdia hi va haver«caos, per falta de selecció inicial, en veure's els primers equips desbordats per la magnitud de l'accident».

Segons el seu relat, ambulàncies col·lectives de Transport Sanitari No Urgent (TSNU) van fer «trasllat de ferits greus per falta d'ambulàncies d'urgències».

I subratllen que a les 6 del matí, l'hora en què es va donar l'avís del sinistre, cinc d'ambulàncies del territori, quatre d'elles de les comarques del Baix Ebre i el Montsià (Amposta, Sant Jaume d'Enveja, l'Ametlla de Mar i Xerta) «no donen servei després de les retallades».

«Potser amb aquestes cinc unitats en marxa la cosa hauria pogut canviar, almenys més mans i vehicles per atendre els ferits sí que hi hagués hagut», lamenta la plataforma.

«Algú podrà explicar als ferits i als familiars de les víctimes per què aquestes ambulàncies estaven parades sense personal sanitari? Per què es van retallar les ambulàncies d'urgències d'aquestes poblacions?», insisteix Salvem les Ambulàncies.

Divendres passat, la Plataforma 'Salvem les Ambulàncies' va lliurar més de 17.000 firmes al Síndic de Greuges per reclamar que faci d'intermediari per concertar una reunió amb les administracions en la qual s'exposin els efectes que tenen sobre el territori les retallades en el servei, i demanen que es torni al desplegament d'ambulàncies del 2012

tracking