Diari Més

Tragèdia a Freginals

Ja són deu les víctimes mortals de Freginals identificades pels forenses

Ahir al vespre es van fer les primeres repatriacions de cossos de les víctimes des de l'aeroport de Reus
Tot apunta que els cossos pendents d'identificar són els de tres noies italianes i la seva identitat es confirmarà en les properes hores

Ja són deu les víctimes mortals de Freginals identificades pels forenses

Ja són deu les víctimes mortals de Freginals identificades pels forensesOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els forenses ja han identificat deu de les tretze víctimes mortals de l'accident d'autocar a Freginals (Montsià). Es tracta dels cossos d'una noia uzbeka, una italiana i una altra de francesa, identificades a través de les empremtes dactilars, i dels cadàvers de tres noies italianes, dues alemanyes, una austríaca i una romanesa, que han estat identificades per la morfologia dental. Els cossos de la noia romanesa i d'una de les italianes s'entregaran a les famílies en les properes hores, mentre que les restes de les altres vuit víctimes identificades ja han estat retirades del Tanatori de Tortosa-Jesús.

Segons el Departament de la Presidència, tot apunta que els cossos pendents d'identificació serien els de tres noies italianes i està previst que els professionals de l'Institut de Medicina Legal i Forense puguin confirmar-ne la identitat durant les properes hores. Un cop identificats, és la jutgessa qui autoritza l'entrega dels cossos a les famílies i, aleshores, s'inicien els tràmits per a les repatriacions. Les primeres famílies van arribar al Tanatori de Tortosa-Jesús el diumenge al vespre i aquest dimarts a la tarda ja ho han fet les últimes. La presència a Tortosa de les famílies de totes les víctimes ha permès que els forenses hagin pogut accelerar les identificacions. L'equip forense del Departament de Justícia fa la identificació científica dels cossos a partir de tres fonts d'informació: l'autòpsia, el reconeixement ocular i la informació aportada per les famílies com mostres d'ADN d'un raspall de dents, radiografies de les dents o empremtes dactilars.A diferència de l'estat espanyol, molts països només disposen de les empremtes de les persones fitxades per la policia. És per això que dos dels forenses de l'equip activat pel Departament de Justícia són especialistes en odontologia, amb experiència en identificació de cadàvers en grans catàstrofes a través de la morfologia dental. Si no hi ha fórmules alternatives per a la identificació, els Mossos demanen informació als dentistes de les possibles víctimes a través de la Interpol. Al Tanatori de Tortosa-Jesús i als jutjats d'Amposta també s'hi han desplaçat deu intèrprets del Departament de Justícia per poder traduir en anglès, francès, italià, alemany i altres llengües. D'una banda, aquests intèrprets han assistit les víctimes i els familiars en el reconeixement dels cadàvers i durant les entrevistes amb els Mossos i l'equip de l'Institut de Medicina Legal i Forense. D'altra banda, han estat a la disposició dels afectats que volen agilitzar tots els tràmits judicials vinculats a l'accident, com l'opció de formar part del procediment i reclamar les indemnitzacions legals que puguin correspondre.

tracking