Diari Més

Accident

Un erasmus del viatge a València: «És molt trist que estudiants que venien d'un gran dia no tornessin a casa»

Hans, un supervivent de l'accident, agraeix al president de la Generalitat el suport que estan rebent

Tres estudiants de la UB s'abracen davant les flors en record de les víctimes de l'accident d'autobús de Freginals.

Un erasmus del viatge a València: «És molt trist que estudiants que venien d'un gran dia no tornessin a casa»ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

«Tothom està commocionat en aquests moments; tots som estudiants internacionals que estem a Barcelona durant un any», ha assenyalat Roger, un estudiant d'intercanvi londinenc que va viatjar en l'expedició de València però en un altre autocar que el que es va accidentar a Freginals (Montsià). Roger ha expressat que és una notícia«molt trista que tretze estudiants que van anar a passar un gran dia no tornessin a casa» i ha explicat que ara com ara encara estan intentant trobar informació sobre les víctimes i els ferits després d'unes últimes hores molt confuses. «Hem vingut per dir que estem aquí i que som una família», ha subratllat una estudiant polonesa de la UB que s'ha apropat a l'espai de dol per donar suport als companys. Un supervivent de l'accident, Hans, ha rebut directament el suport del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, a qui ha agraït l'acompanyament que estan tenint.

Roger s'ha mostrat molt commocionat a l'espai de dol que s'ha habilitat a l'edifici històric de la Universitat de Barcelona. «Estic aquí per retre homenatge a totes les víctimes. És molt trist. Érem part del viatge, vam passar tot un dia amb ells i vam conèixer molt gent. Eren com nosaltres, estudiants d'un altre país i no podran tornar a casa», ha expressat aquest estudiant londinenc davant els periodistes.

També ha explicat que coneixia algun estudiant de l'autocar que es va accidentar aquest diumenge a la matinada i que creu que estan bé, tot i que encara estan intentant trobar informació de les víctimes i els ferits. «Qui sap quan fa que no havien vist les seves famílies, els seus pares, els seus tiets i no els tornaran a veure mai més. És molt trist», ha dit Roger, que havia afirmat: «Els meus pensaments i oracions estan amb les famílies dels qui han mort».

Una estudiant de màster polonesa, l'Àgata, s'ha apropat a l'espai de dol per mostrar la seva tristesa i solidaritat: «Em fa molta pena i dono suport a les famílies i els coneguts». Una companya també polonesa d'aquesta estudiant té dues amigues italianes que viatjaven amb l'autocar accidentat; les dues es troben hospitalitzades, una en estat crític.

En una conversa al costat dels llibres de condol i de les ofrenes florals al vestíbul de la UB, Hans, que viatjava al'autocar accidentat, ha agraït a Puigdemont el suport que estan rebent per part de les institucions i de la universitat perquè s'han sentit «molt acompanyats»i, també, molt ben tractats a l'hospital, tal com ha explicat després als periodistes. Hans, que ha preferit no parlar de l'accident ni fer declaracions davant les càmeres de televisió perquè estava en xoc, ha explicat que entre els estudiants s'estan donant molt suport.

tracking