Diari Més

Tragèdia a Freginals

Set de les 13 víctimes de l'accident eren italianes

De les sis restants, dues són alemanyes, una francesa, una austríaca, una romanesa i una uzbeca

Set de les 13 víctimes de l'accident eren italianes

Set de les 13 víctimes de l'accident eren italianesOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Set de les 13 estudiants mortes ahir a l'accident d'autocar de Freginals (Montsià) eren de nacionalitat italiana, dues eren alemanyes, una romanesa, una francesa, una austríaca i una uzbeka, segons ha confirmat aquest matí el conseller d'Interior, Jordi Jané.

En declaracions a Catalunya Ràdio, el conseller ha informat que totes les víctimes mortals de l'accident tenien entre 19 i 25 anys d'edat i ha destacat que avui Itàlia, d'on procedeixen la majoria de les mortes, «està de dol».

L'accident va tenir lloc sobre les 06.00 hores d'ahir en el punt quilomètric 333 de l'AP-7 a Freginals, causant la mort de 13 estudiants estrangeres d'Erasmus vinculades a la Universitat de Barcelona (UB) i ferides de diferent pronòstic a 29 persones, 23 de les quals estan ingressades en diversos centres hospitalaris.

Les famílies d'algunes de les víctimes italianes i de l'estudiant de l'Uzbekistan morta ja han arribat a Tortosa en les últimes hores, on se'ls prendran mostres d'ADN per a la identificació judicial dels cadàvers, segons ha detallat el conseller.

Itàlia expressa el seu profund dolor per les estudiantsmortes

El president del Govern d'Itàlia, Matteo Renzi, i altres autoritats han expressat avui el seu profund dolor per la mort de les set italianes i la resta d'estudiants que van morir a l'accident.

«El cor trencat per les víctimes italianes i les altres joves vides destrossades a l'accident a Espanya», ha escrit Renzi en el seu compte de la xarxa social Twitter.

De les tretze víctimes de l'accident, set eren de nacionalitat italiana, dues alemanyes, una romanesa, una francesa, una austríaca i una uzbeka, segons va confirmar avui el responsable d'Interior del Govern català, Jordi Jané.

«Profund dolor per les joves víctimes italianes i les altres estudiants Erasmus mortes a Tarragona. Exprés la meva proximitat a les seves famílies», ha expressat també a Twitter la presidenta de la Cambra dels diputats, Laura Boldrini.

També la ministra d'Educació del país, Stefania Giannini, ha publicat en Twitter el seu «profund dolor i pesar pel que ha passat a Espanya»i la seva«proximitat a les famílies de les joves víctimes».

De moment no hi ha hagut comunicacions oficials sobre el que ha passat i el ministeri italià d'Exteriors ha activat des d'ahir un número de telèfon perquè les famílies dels possibles compatriotes afectats per l'accident puguin rebre informació.

tracking